Twitter'a şok suçlama : Algoritması, sağ eğilimli siyaseti destekliyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ekim 23 2021
Paylaş
X Post
Twitter'ın algoritmasının, yapılan araştırmaya göre, sağ eğilimli siyasi partiler ve haber kuruluşlarından yapılan paylaşımları sol eğilimden gelenlere göre daha görünür kıldığı belirtildi.
Twitter, kullanılan mevcut algoritmanın sağ partilerin tweetlerini daha görünür hale getirdiğini duyurdu.
ABD merkezli sosyal medya devi, söz konusu keşfi, algoritmanın siyasi paylaşımları nasıl değerlendirdiğine yönelik araştırmasında tespit etti.
Şirketten yapılan açıklamada, bu durumun sebebinin bilinmediği, "bunun da cevabı daha zor bir soru ortaya çıkardığı" ifade edildi.
Twitter daha önce, muhafazakarlar tarafından kendilerine karşı ön yargılı olunduğu iddiasıyla karşılaşmıştı.
Twitter araştırmasını, Kanada, Fransa, Almanya, İspanya, Japonya, İngiltere ve ABD'den paylaşımlar üzerine yaptı.
Bu ülkelerdeki siyasi parti paylaşımları ile kullanıcıların haber içeriği paylaşımları değerlendirmeye alındı.
Araştırma, 1 Nisan ve 15 Ağustos 2020 tarihli arasındaki tweetleri kapsayacak şekilde yapıldı.
Yöntem olarak ise algoritmanın belirlediği tweet akışı ile zamanı terse çevrilmiş akış karşılaştırıldı.
Bu karşılaştırmada, siyasi yelpazenin sağındaki partilerin ve organizasyonların, algoritmik olarak soldaki rakiplerine göre daha fazla gösterildiği tespit edildi.
7 ülkenin altısında benzer sonuçlar
Araştırmaya yapan Twitter Meta ekibinden Rumman Chowdhury, "fenomen" olarak tanımladıkları durumun nedenini anlamak için araştırma yapılacağını söyledi.
Chowdhury, "Bu yedi ülkeden altısında, sağ siyasetçiler tarafından yapılan paylaşımlar, sol siyasetçilere kıyasla algoritmik olarak daha öne çıkarıldı" dedi.
Rumman Chowdhury, sağa yakın olan haber organizasyonlarının paylaşımlarının da aynı şekilde
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yüzlerce milyonluk sır! Yarış atları firarda mı? Çalındı mı?2.ABD'li yargıçtan çok konuşulacak karar: Filistinli aktivistin sınırdışı edilmesini durdurdu3.Altın'daki duraklama sürecek mi? Gözler bu akşam yayınlanacak FED tutanaklarında4.TRT'de milyonlarca dolarlık yayın krizi fiyaskosu: Galatasaray- Juventus maçında kesindi yaşanmıştı!5.Görüşmeler yeni bitti ancak ABD basını: İran'la savaş ihtimali güçleniyor, beklenenden çok daha büyük ölçekli olabilir
6.Kulis haber: Akın Gürlek'e yakın site Adalet Bakanlığı'nda üç bakan yardımcısının değişeceğini yazdı7.Mark Zuckerberg sosyal medya bağımlılığı davasında mahkemede8.Kent Uzlaşısı davasında tutuklu sanık kalmadı9.Numan Kurtulmuş'a göre 4200 PKK'lının tahliye edilmesi af değilmiş!10.Prof. Dr. Nicaise'den oruç, Hizmet Hareketi ve Hocaefendi hakkında dikkat çeken yazı

SAFVET SENİH

ORHAN KESKİN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yüzlerce milyonluk sır! Yarış atları firarda mı? Ç...

ABD'li yargıçtan çok konuşulacak karar: Filistinli...

Altın'daki duraklama sürecek mi? Gözler bu akşam y...

TRT'de milyonlarca dolarlık yayın krizi fiyaskosu:...

Görüşmeler yeni bitti ancak ABD basını: İran'la s...







