Twitter'dan Clubhouse benzeri yeni bir uygulama: Spaces
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mart 3 2021
iOS kullanıcılarından sonra Android kullanıcıları da Twitter Spaces'ı deneyimleyebilecek. Android kullanıcıları Spaces'ta oluşturulan oturumlara katılıp konuşabilecek. Ancak şu an için kendi oturumlarını oluşturamayacak.
Twitter dün ses odaklı sohbet odaları Twitter Spaces'ı Android kullanıcılarına açtığını duyurdu. Kasım 2020'de beta sürümünü yayınlayan Twitter Spaces, sınırlı sayıda iOS kullanıcısına açılmıştı. Bundan böyle Android kullanıcıları da Twitter Spaces'ı deneyimleyebilecek.
Clubhouse, Android kullanıcıları için uzun süredir merak konusu. Kullanıcıların, Twitter Spaces ile Clubhouse'a en yakın deneyime erişebileceklerini belirtelim. Android kullanıcıları Spaces'ta oluşturulan oturumlara katılabilecek ve konuşabilecek. Ancak şu an için kendi oturumlarını oluşturamayacak.
Geçtiğimiz ay Twitter Spaces ekibi yine Spaces üzerinden bir toplantı düzenleyerek geri bildirim toplamıştı. Bu toplantı esnasında ekip, Spaces'ın gelecek planlarını aktarırken, Mart ayında Android sürümünün yayına alınacağını açıklamıştı.
Twitter Spaces ekibinin yayına almayı planladığı özellikler arasında başlıklar ve açıklamalar, planlama seçenekleri, sunucular (co-host) ve moderatörler için destek ekibi ve davetli listesi yer alıyor.

Hala yalnızca davetle girilebilen ve yalnızca iOS kullanıcılarına açık olan Clubhouse, kullanıcı tabanı yarışında elini çabuk tutmalı. Zira rekabet ettiği tek isim Twitter değil. Instagram'da Clubhouse'un yeni Live Rooms özelliği ile Clubhouse'un "oda" konseptini platformuna uyarladı.
Aranızda Clubhouse'un yeni bir Snapchat vakasına dönüşeceğini ve yavaş yavaş tarihe karşışacağını düşünenler olabilir. Bence Clubhouse aldığı yatırımlar ve özellikle gelir modeli geliştirme konusunda attığı adımlarla Snapchat'e kıyasla daha atik davranıyor.
Yine d
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü3.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!4.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'7.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


