Twitter'dan Rus medyasına bir darbe daha
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Ağustos 20 2020
Sputnik haber ajansının hesaplarının Twitter aramalarında artık çıkmadığı belirtildi. Bir kullanıcı, daha önce Sputnik’in Twitter hesaplarını takibe almadıysa ya da bunları ziyaret etmediyse aramalarında da ajansın hesaplarını bulamıyor.
Sputnik Türkçe servisinin haberine göre Rossiya Segodnya uluslararası haber ajansı, Sputnik’in Twitter’daki hesaplarını daha önceden takibe almamış ya da ziyaret etmemiş olan kişilerin, aramalarda da ajansın hesaplarına ulaşamadığı açıklamasını yaptı.
Ajansın söz konusu açıklamasında, Twitter'in artık sansürcü olduğu öne sürüldü.
Sputnik gibi Rossiya Segondya ajansı bünyesinde yer alan RİA Novosti’nin durum hakkında bir yorum alabilmek adına Twitter’a ulaşmaya çalıştığı ancak hemen bir yanıt alamadığı kaydedildi.
Twitter daha önce de devletin finanse ettiği Rus medyasını ‘devlete bağlı medya kuruluşu’ şeklinde etiketlemeye başlamıştı.
Twitter, özellikle otoriter yönetimlere sahip ülkelere ait, devletten beslenen basın yayın organlarının manipülasyon, kara propaganda, hedef gösterme gibi gazetecilik dışı faaliyetlere sahip olabileceğini öngörüyor. Twitter, bu sebeple kullanıcılarına bu tür basın yayın organlarının yaydığı haberlere karşı temkinli olunması için bir dizi önlemi aşama aşama hayata geçiriyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?
6.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi7.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!8.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor9.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







