U23 Avrupa Kadınlar Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde iki final çıktı


U23 Avrupa Ümitler Güreş Şampiyonası Bulgaristan'ın Rusçuk şehrinde kadınlar stil mücadeleleriyle devam ediyor.

Bulgaristan'ın Ruscuk şehrindeki Bulstrad Arena'da bugün mindere çıkan dört Türk güreşçiden ikisi finale yükselirken, bir güreşçimiz bronz madalya mücadelesi yapacak, bir güreşçimiz ise elendi.

BUSE TOSUN TUŞLA FİNALDE

Bugün mindere çıkan 69 kiloda Büyükler Avrupa üçüncüsü Buse Tosun, şampiyonada adeta fırtına estirdi. İlk turda Beyaz Rusya'dan Yauheniya Andreichykava'yı 5 dakika 42 saniyede, çeyrek finalde Romanyalı Catalina Axente'yı bir dakika 30 saniyede tuşla yenerek yarı finale yükseldi.

Yarı finalde Rus Tatiana Kolesnikova Morozova ile güreşen Buse Tosun; Rus rakibini de 3 dakika 32 saniyede tuşla yenerek adını finale yazdırdı. Buse Tosun, finalde Avusturyalı Martina Kuenz ile altın madalya mücadelesi yapacak.

İKİNCİ FİNAL EVİN DEMİRHAN'DAN

48 kiloda Evin Demirhan da finale yükselme başarısı gösteren ikinci güreşçimiz oldu. İlk turu bay geçen Demirhan, çeyrek finalde Rus rakibini sayıyla yenerek yarı finale yükseldi.

Demirhan yarı finalde Beyaz Rusya'dan Viyaleta Chyryk ile karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında ilk devreyi 1-0 yenik kapatan Demirhan, ikinci yarıda ard arda aldığı puanlarla minderden 6-3 galip ayrılarak finale yükselen ikinci Türk güreşçi oldu.

Evin Demirhan, finalde Norveçli Silje Knutsen Kippernes ile akşam seansında altın madalya mücadelesi yapacak.

BEDİHA GÜN DE BRONZ MÜCADELESİ YAPACAK

55 kiloda Bedia Gün adeta talihsizlik yaşadı. İlk turda Beyaz Rus rakibini bitime 14 saniye kala teknik üstünlükle yenen Gün, çeyrek finalde Rus Alexandra Andreeva ile karşılaştı. Rakibi karşısında oldukça etkili olan Bediha Gün, bitime saniyeler kala yaptığı oyunla altta kaldı ve rakibine tuşla yenilerek altın şansını kaybetti.

Bediha Gün, Rus güreşçi finale yükselince bronz madalya için repesaj maçı yaptı ve bu maçta Polonyalı Karolina Krawczyk ile karşılaştı. Rakibine oranla daha üstün olan Bediha Gün, minderden 3 dakika 11 saniyede teknik üstünlükle galip ayrılarak bronz madalya mücadelesi yapma hakkı kazandı. Gün, akşam seansında Macar Ramona Galambos ile bronz madalya mücadelesi yapacak.

60 kiloda Cemile Unudan, sıkletinde fazla katılım olmadığı için şampiyonaya direk çeyrek finalden başladı ve bu turda Beyaz Rus rakibine iki dakika 40 saniyede tuş olarak minderden yenik ayrıldı. Beyaz Rus güreşçi yarı finalde yenilince Cemile Unudan, Avrupa Güreş Şampiyonası'ndan elenen ilk bayan güreşçimiz oldu.

Şampiyonada dört sıklette final ve üçüncülük müsabakaları bu akşam TSİ 19.00'da yapılacak.
CİHAN
<< Önceki Haber U23 Avrupa Kadınlar Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER