U23 Avrupa Kadınlar Güreş Şampiyonası ikinci gününde 2 yarı final


U23 Avrupa Ümitler Güreş Şampiyonası Bulgaristan'ın Rusçuk şehrinde kadınlar stil mücadeleleriyle devam ediyor.

Bulstrad Arena'da dün iki altın, bir gümüş madalya kazanan ümit kızlar, bugün de dört sıklette daha mindere çıktı. Sabah seansında yapılan maçlar sonrasında iki güreşçi yarı finale yükselirken, iki güreşçimiz ilk maçlarını kaybetti.

58 VE 63 KİLODA YARI FİNAL

58 kiloda mindere çıkan Derya Bayhan da, ilk turu bay geçti. Bayhan, ikinci turda Norveç'ten Ronja Marlen Bura ile karşılaştı. Rakibi karşısında oldukça etkili olan Bayhan ilk devresini 8-2 önde kapattığı mücadelenin beşinci dakikasında durumu 14-3 yaparak minderden teknik üstünlükle ayrıldı ve yarı finale yükseldi. Bayhan'ın yarı finaldeki rakibi Azerbaycan'dan Alyona Kolesnik.

63 kiloda ülkemizi temsil eden Aslı Tuğcu ise ilk maçını ev sahibi Bulgaristan'dan Sofiya Hristova Georgieva ile yaptı. Mücadeleye kontrollü başlayan Tuğcu ilk devreyi 2-1 önde kapattı. İkinci devrede de kontrollü bir güreş uygulayan Tuğcu minderden 7-4 galip ayrılarak yarı finale yükseldi. Tuğcu, finale çıkma adına Çek Cumhuriyeti'nden Adela Hanzlickova ile yarı final maçına çıkacak

53 VE 75 KİLODA ALTIN ŞANSI BİTTİ

53 kiloda Fikriye Gök ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Azerbaycan'dan Leyla Gurbanova ile mücadele etti. Ancak rakibi karşısında bir varlık gösteremeyen Gök minderden iki dakika yedi saniyede teknik üstünlükle mağlup ayrılarak altın şansını kaybetti. Fikriye Gök, bronz madalya mücadelesi yapabilme adına Azeri güreşçinin finale yükselmesini bekleyecek.

Kadınlar ağır sıklet olan 75 kiloda ise Kıymet Koçyiğit ilk turu bay geçerken, ikinci turda ev sahibi Bulgaristan'dan Gabriela Georgieva Peycheva ile mücadele etti. Ancak Koçyiğit rakibi karşısında bir varlık gösteremedi ve minderden 10-2 yenik ayrılarak altın şansını kaybetti. Kıymet Koçyiğit'in bronz madalya yapabilmesi için Bulgar güreşçinin finale yükselmesi gerekecek.
CİHAN
<< Önceki Haber U23 Avrupa Kadınlar Güreş Şampiyonası ikinci gününde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER