U23 Avrupa Kadınlar Güreş Şampiyonası'nda 2 bronz mücadelesi


U23 Avrupa Ümitler Güreş Şampiyonası Bulgaristan'ın Rusçuk şehrinde kadınlar stil mücadeleleriyle devam ediyor.

Bulstrad Arena'da dün iki altın, bir gümüş kazanan ümit kızlar, bugün de dört sıklette daha mindere çıktı. Sabah seansında yapılan müsabakalar sonrasında; iki güreşçimiz bronz madalya mücadelesi yapma hakkı kazanırken, diğer iki güreşçimiz ise elendi.

DERYA BAYHAN YARI FİNALDE YENİLDİ

58 kiloda mindere çıkan Derya Bayhan, ilk turu bay geçti. Bayhan, ikinci turda Norveç'ten Ronja Marlen Bura ile karşılaştı ve rakibi karşısında oldukça etkili bir mücadele sergileyerek minderden teknik üstünlükle ayrılıp yarı finale yükseldi.

Bayhan'ın yarı finaldeki rakibi Azerbaycan'dan Alyona Kolesnik oldu. Rakibi karşısında beklenenin çok altında bir mücadele sergileyen Bayhan; karşılaşmanın bitmesine bir dakika otuz saniye kala 10-2 teknik üstünlükle yenilerek altın madalya şansını kaybetti.

Derya Bayhan; akşam seansında Romanya'dan Ecateraina Rusu ile bronz madalya mücadelesi yapacak

TUĞCU'DAN TALİHSİZ YENİLGİ

63 kiloda ülkemizi temsil eden Aslı Tuğcu da finalin kapısından döndü. İlk maçını ev sahibi ülkenin sporcusuyla yapan Tuğcu minderden galip ayrıldıktan sonra yarı finalde Çek Cumhuriyeti'nden Adela Hanzlickova ile karşılaştı. Ancak Tuğcu; mücadelenin 2 dakika 13'üncü saniyesinde talihsiz bir oyun sonucu altta kalarak rakibine tuş oldu ve altın madalya şansını kaybetti.

Aslı Tuğcu bronz madalya alabilmek için akşam seansında Romanya'dan Alexandra Nicoleta Anghel ile karşılaşacak

53 VE 75 KİLODA SPORCULARIMIZ ELENDİ

Diğer iki güreşçi ise elendi.

53 kiloda Fikriye Gök ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Azerbaycan'dan Leyla Gurbanova ile mücadele etti. Ancak rakibi karşısında bir varlık gösteremeyen Gök; minderden iki dakika yedi saniyede teknik üstünlükle mağlup ayrıldı. Fikriye Gök, Azeri güreşçinin bir üst turda yenilmesi üzerine dereceye giremeden şampiyonadan elendi.

Kadınlar ağır sıklet olan 75 kiloda ise; Kıymet Koçyiğit'te ilk turu bay geçerken, ikinci turda ev sahibi Bulgaristan'dan Gabriela Georgieva Peycheva ile mücadele etti. Ancak Koçyiğit rakibi karşısında bir varlık gösteremedi ve minderden 10-2 yenik ayrıldı. Kıymet Koçyiğit Bulgar güreşçinin yarı finalde yenilmesi üzerine dereceye giremeden şampiyonadan elenen ikinci güreşçi oldu.

Güreşlerde final ve bronz madalya mücadeleleri TSİ 18.00'de başlayacak.
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER