'UBA Elite Team' ilk etap maçlarını tamamlayan Türk sporcular Augusta geçti


ABD'nin Charlotte kentinde düzenlenen ve Amerikan okullarının spor bursu kazanabilecek nitelikteki oyuncuları takip ettiği 'Battle Of The Best' turnuvasına UBA (Uluslararası Basketbol Akademi) aracılığı ile katılan Türk sporculardan kurulu 'UBA Elite Team' ilk etap maçlarını tamamlayarak 'Peach State Summer Showcase' adlı ikinci turnuva için Augusta şehrine geçti.

Charlotte'da genç ve yıldız takım seviyelerinde iki farklı kategoride müsabakalara katılarak toplam 9 maç oynayan UBA Elite Team tamamı Amerikalı oyunculardan kurulu rakiplerle sert mücadelelere girişirken özellikle Detroit Spartans, Trotter Brooks ve Team EAT ile oynanan maçlarda büyük beğeni topladı.

19 Temmuz'a kadar Peach State Summer Showcase etkinliğinde yer alacak olan UBA Elite Team'in sorumlusu Adin Adinoviç, "64 takımın katıldığı turnuvaya Avrupa'dan davet alan tek takım olmamız bizi ilgi odağı haline getirdi. NCAA (Amerikan Kolej Sporları Birliği) kurallarına göre oynanan ve oldukça sert geçen bu maçları çok sayıda Amerikalı yetkili takip ediyor. Rakip takımlar oldukça atletik ve yüksek tempo seviyorlar. İçlerinden bazı isimleri birkaç sene içerisinde kesinlikle NBA'de göreceğiz. Böyle oyuncularla karşılaşmak bizim çocuklarımız için hem güzel bir tecrübe hem de kolej bursu kazanmak adına harika bir fırsat oluyor." ifadelerini kullandı.

21 Temmuz'da Türkiye'ye dönmek için yola çıkacak olan UBA Elite Team'in kadrosu Burak Güngör (2000, Çorlu Gençlik), Onurcan Göçmen (1998, Socar Spor), Atakan Çiçek (1996, Üsküdar Spor), Mustafa Berk Avcı (2000, Pınar Karşıyaka), Ahmet Yiğit Karahasan (2000, Antalya Gelişim), Ozan Kerem Çoban (1996, Yeşilyurt SK), Mustafa Öksüzoğlu (1996, Yakın Doğu), Kerem Utku Karabacak (1999, Galatasaray), Berat Beşik (1996, Karadeniz SK), Oğuzhan Şahin (2000, Türk Telekom), Tahir Alkan Özüsuğ (1999, Nilüfer Belediye), Sinan Batu Çağlar (1998, Mavi Birlik), Burak Akın (1999, Beylerbeyi), Mehmet Taha Demir (1998, Akademi Rekreasyon), Tolunay Çiftçi (1996, Tüyap Büyükçekmece) ve Ali Pıtırlı'dan (2001, Tofaş) oluşuyor.
CİHAN
<< Önceki Haber 'UBA Elite Team' ilk etap maçlarını tamamlayan Türk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER