Uber, yeni havalimanında da taşımacılık yapmak istiyor

Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı, yeni havalimanında da taşımacılık yapmak istediklerini söyledi.

SHABER3.COM

Cep telefonu uygulaması üzerinden taşımacılık hizmeti veren Uber’e taksicilerin tepkisi çok sert olmuştu. İstanbul’da birçok yerde taksiciler Uber sürücülerine saldırmıştı. Taksicilerin vergi vermediği için eleştirdiği Uber, geçen günlerde ilk vergisini de ödemişti.

Bahadırlı, Türkiye’de dört milyon kişinin uygulamayı indirdiğini ifade etti.

Uber’in Türkiye’de Haziran 2014’ten bu yana kullanılmaya başladığını söyleyen genel müdür, iki bini taksici olmak üzere sekiz binden fazla sürücünün sisteme kaydolduğunu dile getirdi.


“Türkiye’de yeni projeler var mı, yeni havalimanı için bir planınız var mı?” sorusuna Bahadırlı şu yanıtı verdi: “Uber, mobil uygulama aracılığıyla yolculuk yapmak isteyen kişiler ile ulaşım hizmeti veren sürücü iş ortaklarını bir araya getiren, şehir ulaşımını değiştiren bir teknoloji şirketi olarak yeni projeler ve inovatif çözümler geliştirmeye devam ediyor. Uber’in konforlu, akıllı ve güvenilir yolculuk anlamında sağladığı avantajları İstanbul yeni havalimanı yolcularıyla da buluşturmayı arzu ediyoruz.”

Genel müdür, e-fatura sistemine geçtiklerini, direkt olarak vergiyi ödediklerini söyledi.

Yeni havalimanını işletecek olan İstanbul Grand Airport (İGA) şirketi, yolcu taşımacılığı için 34 No’lu Taksiciler Kooperatifi’yle anlaşma imzaladıklarını açıklamıştı. Havalimanına toplu ulaşım ise İETT otobüsleriyle sağlanacak.
<< Önceki Haber Uber, yeni havalimanında da taşımacılık yapmak istiyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER