UBER'den Türkiye kararı: Çekiliyoruz

"Mobil cihazlar üzerinden taksi hizmeti" olarak bilinen UBER, Türkiye'de "UBERXL" faaliyetine son verecek.

SHABER3.COM

Mobil cihazlarda üzerinden lüks araç, tekne ve taksi hizmeti sunan UBER, Türkiye'de minibüs kiralama faaliyetlerini (UberXL) durdurdu.

UBER'den yapılan açıklamada, "Maalesef, çok zor bir karar almak durumunda kalarak İstanbul'daki UberXL faaliyetlerimizi 31 Mayıs tarihi itibariyle durdurduğumuzu bildirmek isteriz. Uber, Türkiye için uzun vadeli bir iş ortağı olmak istemektedir." denildi.

UBER, yolculara Sarı Taksi ve Turkuaz Taksi hizmeti vermeye devam edeceklerini kaydetti.

63 ÜLKEDE KULLANILIYOR

63 ülkede, 700'den fazla şehirde günde 15 milyon yolculuk teknoloji platformu UBER üzerinden gerçekleştiriliyor.

UBER, 2014 yılında İstanbul'da hizmet vermeye başlamış ve 4 milyondan fazla kullanıcı uygulamayı indirmişti. Türkiye'de 12 bin UberXL sürücü ortağı ile 6 bin şirket için gelir kapısına dönüşmüştü.

UBER sürücüleri Türkiye'de bazı taksicilerin saldırısına maruz kalmıştı.

ERDOĞAN "BİZİM İÇİN BİTMİŞTİR" DEMİŞTİ

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, UBER'i "karabasan" diye nitelendirerek Türkiye'deki VIP taşımacılık faaliyetlerinin sonlandırılmasına ilişkin kararı sevindirici buldu.

Aksu, "Açıkçası gelinen nokta, bizim çok çok önceden uyardığımız üzere, korsan taşımacılık şirketinin beklenen sonunun başlangıcıdır." diyerek yorumladı.

Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde İstanbul esnaf ve sanatkârları ile bir araya geldiği iftar programında şunları kaydetmişti: "Bizim literatürümüzde UBER diye bir şey yok. UBER olayının korsan taksicilikten bir farkı yok. UBER taksiciler kuruluşunun şahsa ben randevu vermedim. Bu konu bizim hükümetimizde yoktur, bitmiştir."
<< Önceki Haber UBER'den Türkiye kararı: Çekiliyoruz Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER