UBS: Londra'da pahalı ev fiyatları, emlak piyasasını çökertebilir


UBS, İngiltere'nin başkenti Londra'daki ev fiyatlarında yaşanan artışın devamı halinde üç yıl içinde emlak piyasasının çökebileceğini açıkladı.

İsviçre'nin en büyük bankası UBS, 2013 yılından beri ev fiyatlarında yaşanan yükselişin, gelecek üç yıl içinde aynı şekilde devam etmesi halinde Londra'da emlak piyasasının çöküşe uğrayacağı konusunda uyardı. UBS finans uzmanlarının hazırladığı Küresel Emlak Endeksi'ne göre, Londra'da ev fiyatlarının dünyada en yüksek değere ulaştığı bildirildi. Biçilen yüksek fiyatların nedeni olarak yabancı girişimcilerin, yatırımlarına güvenli sığınak bulmak olduğunu belirten ekonomi uzmanları, orta ve uzun vadede yatırımcıların uygun hasılata ulaşmayı beklememesi gerektiğini söyledi.

Hazırlanan raporda emlak piyasasında Hong Kong, Sidney, New York, ve Cenevre dahil ilk sırayı çeken 15 ülkeye yer verildi. Başkent Londra'nın ise ev fiyatlarının yüzde 1.88'e yükseldiğine dikkat çekilen raporda, 1985 ve 2009 yılları arasında ev fiyatlarının ortalama yüzde 30'luk bir artışla seyrederken son üç yıl içinde bir anda yüzde 95'lik bir artış gösterdiği belirtildi. Raporda bu yükselişe ısrar edildiği takdirde emlak piyasasında 2016 yılından itibaren yüzde 10'a varan bir düşüş yaşanabileceği konusunda yatırımcılar uyarıldı.

Hazırlanan raporda emlak piyasasında sadece New York ve Boston'ın adil ev fiyatları sunduğu belirtildi. Listede Chicago'nun ise piyasada ev fiyatlarına olması gerekenden daha az değer biçtiği açıklandı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında dünyanın en çok satan ekonomi dergilerinden Forbes, emlak fiyatlarındaki değer artışının en yüksek olduğu 5 ülkeyi sıralamıştı. Listenin başında sırasıyla, Hong Kong, Dubai, Brezilya, Türkiye ve Rusya yer almıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber UBS: Londra'da pahalı ev fiyatları, emlak piyasasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER