Üç akrabasını böbrek yetmezliğinden kaybetti, nakille sağlığına kavuştu

Üç akrabasını böbrek yetmezliğinden kaybetti, nakille sağlığına kavuştu

Annesi, dedesi ve dayısını böbrek yetmezliğinden kaybeden diyaliz hastası 32 yaşındaki Müjgan İnci, 5 kez uygun böbrek bulunmasına rağmen çeşitli nedenlerle nakil olamadı. Organ bekleme listesinde gelecek iyi haberi bekleyen İnci, 6'ncı kez bulunan böbreğin nakledilmesiyle sağlığına kavuştu.

Adana'da yaşayan 32 yaşındaki Müjgan İnci, önce dayısını, sonra dedesi ve annesini böbrek yetmezliğinden kaybetti. İnci, 15 yıl önce kulak ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede kendisinin de böbrek hastası olduğunu öğrendi. Böbrekleri tamamen iflas ettiği belirlenen İnci, hemen diyalize bağlandı. Haftanın 3 günü günde 4 saat diyalize giren Müjgan İnci, hastalığı nedeniyle okulunu bırakmak zorunda kaldı. Kızının durumuna üzülen baba Şerif İnci (59) böbreğini vermek için gönüllü oldu. Müjgan nakil olup sağlığına kavuşmayı hayal ederken iddiaya göre, aynı zamanda özel bir diyaliz merkezinin de sorumlusu olan doktoru, 'Senin böbreklerini vücudunu çürütüyor. Nakle uygun değilsin. Nakil olsan bile 6 ay içinde böbreğin iflas eder. Boşuna ameliyat olma' diyerek İnci'yi nakilden vazgeçirdi. Bunun üzerine 10 yıl boyunca diyalize girmeye devam eden İnci, aynı durumdaki hastaların nakil olduğunu görünce, tekrar nakil için araştırma yapmaya başladı.

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'ne başvuran İnci, "Nakil olman için hiçbir engel yok" yanıtını aldı. Fakat bu kez akrabalarının "Kızın zaten hasta, sen de engelli olursun. Diyalize girmek zorunda kalırsın" sözlerinden etkilenen baba donör olmaktan vazgeçti.

5 KEZ BÖBREK ÇIKTI AMA NAKİL OLAMADI

Ailesinden başka donör bulamayan Müjgan İnci, kadavradan nakil için 3 yıl önce organ bekleme listesine yazıldı. Kadavra sırasına yazıldıktan 5 ay sonra İnci'ye uygun donör bulundu ancak enfeksiyon nedeniyle nakil yapılamadı. Daha sonra 2 kez daha enfeksiyon nedeniyle nakil olamayan İnci, bir kez de organın başka birine daha uygun olması nedeniyle nakil olamadan evine geri döndü.

6'NCIDA YÜZÜ GÜLDÜ

Müjgan İnci, 2 ay önce organ bulunduğu haberiyle bir kez daha hastaneye çağrıldı, fakat pankreas iltihaplanması nedeniyle hastanede tedavi gördüğü için gidemedi. İnci'ye, son olarak kadavradan bir böbrek daha çıktı. Sabah 05.00'te gelen telefonla mutlu haberi alan İnci, 08.00'deki uçağa yetişerek Antalya'ya gitti. Hemen ameliyata alınan İnci'ye, beyin kanaması nedeniyle yaşamını yitiren 58 yaşındaki kişinin böbrekleri nakledildi.

"UMUDUMU KAYBETMEDİM"

Nakil oluncaya kadar umudunu hiç kaybetmediğini söyleyen Müjgan İnci, "Çok zor günler geçirdim. Para hırsı olan bir doktor nedeniyle 10 yıl boşu boşuna diyalize girdim. 5 kez uygun böbrek bulundu ama çeşitli nedenlerle nakil olamadım. Şans bana 6'ncı telefonda güldü. Hastaneden çıktıktan sonra yapmak istediğim çok şey var. Liseyi dışarıdan bitirip üniversite sınavına girmiştim. Şimdi tercih yapıp ilahiyat okuyacağım." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Üç akrabasını böbrek yetmezliğinden kaybetti, nakille... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER