"Üç müdür size yeteriz arkadaşları bırakın"

17-25 Aralık Yolsuzluk soruşturmalarının ortaya çıkmasının ardından ‘22 Temmuz Sahur Operasyonu’nda gözaltına alınıp usulsuz dinleme iddiasıyla 2 yıldır tutuklu yargılanan 23 polisten 20’si tahliye edildi. Bu tahliyelerle birlikte davada 3 tutuklu kalmış oldu.

Tutuklanan Hayati Başdağ'ın ailesi oldukça hüzünlü

VİDEO-ARŞİV

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 143 polisin yargılandığı davanın duruşmasında iddianamenin okunmasına devam edildi.

İŞLEMLER MAHKEME KARARIYLA

23 tutuklu polis ve bazı tutuksuz polislerin katıldığı duruşmada bir süre iddianamenin okunması işlemine ara veren mahkeme heyeti sanık ve avukatların tahliye taleplerinin alınmasına geçileceğini açıkladı. Terör örgütleriyle mücadele ettiklerini anlatan teknik takip uzmanı istihbarat polisleri yaptıkları her işlemi mahkeme kararlarıyla, yönetmelik çerçevesinde ve TİB'in bilgisi dahilinde yaptıklarını açıkladı. Polis müdürü Hayati Başdağ, tahliye taleplerinde bulunurken suçsuz yere 2 yıldır tutuklu bulunduklarını vurguladı.

‘BİZ SİZE YETERİZ'

Kendileri hakkında hukuksuz kararlar verenlerin yargılanacağının altını çizen Başdağ'ın, "Ali Fuat Müdür, Erol Müdür buradayız. 3 müdür size yeteriz. Bu arkadaşları tahliye edin. Hiçbir günahları yok" şeklindeki sözleri mahkemeye damga vurdu.

3 MÜDÜRE TAHLİYE ÇIKMADI

Taleplerin alınmasının ardından duruşmaya ara verildi. Mahkeme, dosyadaki delil durumu ve polislerin tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak 23 tutukludan 20'sinin tahliyesine karar verdi. Eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan ve Hayati Başdağ'ın tahli- ye talepleri ise reddedildi. Bu tahliyelerle davada 3 tutuklu kalmış oldu.

TAHLİYE EDİLEN POLİSLERİN İSİMLERİ

İsmail Torlar, Hikmet Kopar, Harun Aydın, Erkan Palas, Şeref Bolat, Fatih Kıncır, Hasan Hüseyin Danacı, Abdülhalim Sönmez, Ahmet Özdik, Ramazan Orkun Altınışık, Mehmet Dilaver, Mesut Yılmaz, Ali İhsan Tezcan, Muhammed Ali Iklı, Tolga Güzeltaş, Halil Hilal Seyfi, Özgür Nikbay, Selahattin Ergin, Muhammet İkbal Kayaduman ve Metin Çambay.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE
<< Önceki Haber "Üç müdür size yeteriz arkadaşları bırakın" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER