Uçak dibinde inşaat


Atatürk Havalimanı'nın dört bir tarafında devam eden inşaat çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Uçakların yolu üzerinde kulenin altında inşaat sahası oluşturan yetkililer, pilotlar için yola ışıklandırma sistemi yerleştirdi. Terminal büyüme projesi ve onarım çalışmalarının ardından havalimanının 75 milyon yolcu kapasitesine ulaşması hedefleniyor.

Atatürk Havalimanı büyüme ve onarım projeleri kapsamında inşaat çalışmaları devam ediyor. Sefaköy-Florya yönündeki 3 bin metre uzunluğa sahip 17L-35R pisti, bakım ve onarım çalışmaları için 70 günlüğüne kapatılmıştı. Gece gündüz sürdürülen çalışmalar neticesinde pistteki çalışma tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi.

ATATÜRK HAVALİMANI ŞANTİYEYE DÖNDÜ

Havalimanının dört bir köşesinde inşaat çalışmaları devam ediyor. Eski yer hizmetleri binalarının bulunduğu alan yıkılmış ve uçak park alanı haline getirilmesi için çalışmalar başlatılmıştı. Park alanları oluşturuldu inşaat bitme noktasına geldi. Terminali genişletme çalışmaları kapsamında da kargo binaları ve PTT'ye ait bina yıkıldı. Alanın terminale katılması için çalışmalar devam ediyor. Atatürk Havalimanı'nı büyütme projesi kapsamında eski kargo binasının yolcu terminaline dahil edilmesi için iş makineleri binaları yıktı ek terminalin temeli atıldı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından eski kargo binası dış hatlar terminaline dahil edilecek ve söz konusu alana 6 köprü (körük) yapılacak. Ek binanın tamamlanmasıyla birlikte hem terminal içindeki yolcu yoğunluğu hem de aprondaki uçak trafiği rahatlayacak. İnşa edilecek köprülerin büyük gövdeli uçaklara hizmet vereceği belirtildi.

Son olarak kulenin ön kısmında bulunan uçakların yolu üzerinde çalışma başladı. Onarım çalışmaları kapsamında uçakların geçiş güzergahı yeniden hazırlandı. Çalışma öncesi alanda güvenlik tedbirleri alındı. Uçak yolu üzerine ışıklandırma sistemi yerleştirildi. Geceleri pilotların yolu daha iyi görebilmeleri için önlemler alındı. Alanın dar olması sebebiyle çalışma yapılan kısmın karşısında yer alan körüklerden yolcu alımları yapılmıyor.

Atatürk Havalimanı'nı geçtiğimiz yıl yaklaşık 57 milyon yolcu kullandı. Bu yolcuların 18,7 milyonu iç, 83,2' milyonu da dış hatlar terminalini kullandı. Dış hatlar ek terminali ve onarım çalışmaları bittikten sonra Atatürk Havalimanı'nın 75 milyon yolcuya hizmet verecek kapasiteye ulaşması bekleniyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Uçak dibinde inşaat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER