Uçak krizi hamsiyi de vurdu

Rusya ile Türkiye arasında yaşanan uçak krizi, Karadeniz’de hamsi avını da vurdu.

Uçak krizi hamsiyi de vurdu

Rus basınına göre, Abhazya Cumhuriyeti (Gürcistan’dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden) kendi karasularında gelecek yıldan itibaren Türk balıkçılarına balık avlamasını yasakladı.

Rusya, Karadeniz’de daha fazla hamsi avlamak için Abhazya ile daha önce anlaşma imzalamıştı. Anlaşmaya göre Rusya, Abhazya karasularında daha fazla balık avlayabilecek. Abhazya’da faaliyet gösteren Türk balıkçı gemilerinin zamanla yerlerini Rus balıkçılarına bırakacağını söylüyor. Rusya’nın 2016 yılında Abhazya karasularında 6 bin ton hamsi avlamayı planladığı belirtildi.

Abhazya Ekoloji ve Çevre Koruma Devlet Komitesi Başkanı Saveli Çitanava, Rus Kavkazski Uzel ajansına yaptığı açıklamada, Türk ve Türk-Abhaz ortak firmalarının kendi karasularında yılda yaklaşık 30 bin ton balık avladığına dikkat çekti. Abhaz yetkili, bölgede faaliyet gösteren 5 büyük işletmenin hamsi balığını Türkiye’ye sattığına da işaret etti. Ajansa konuşan bazı Abhazlar, bölgede Türk balıkçı gemilerinin yerinin doldurulmasının zor olacağına dikkat çekti. Rusya bölgede yılda ortalama 15-20 bin ton hamsi avlıyor. Türkiye'nin ise 200 bin ton balık avladığı iddia ediliyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Uçak krizi hamsiyi de vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER