Uçak krizi, Rus hava alanlarına 67 milyon Euro kaybettirdi


Rusya'nın Ukrayna ve Mısır ile uçak seferlerini durdurması ve Türkiye ile uçuşları kısıtlaması, Rus hava alanlarına pahalıya mal oldu. Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan ve ülkenin en büyük hava alanı olan Uluslararası Domodedovo Havaalanı Müdür Yardımcısı Denis Nuzhdin, uçak saldırısının ardından Mısır'la seferlerinin durdurulması, Ukrayna ile siyasi sebeplerden dolayı seferlerin durdurulması, uçak krizinden dolayı da Türkiye'ye sınırlama getirilmesinin Rus hava limanlarına maliyetinin 6 milyar ruble (yaklaşık 67.5 milyon Euro) olduğunu açıkladı.

Rus Interfax ajansına konuşan Denis Nuzhdin, havaalanı sektörüne toplam kaybını, bu üç faktörün çok olumsuz bir etkilediğini söyledi. Nuzhdin'e göre en fazla kayıp ise, Türkiye'ye yönelik kısıtlamalardan kaynaklandı.

6 milyon rublelik toplam kaybın yarısına, yaklaşık 3 milyar rublelik (yaklaşık 34 milyon Euro) kayba tek başına Türkiye karşıtı alınan kısıtlama kararı neden oldu. Şarm el Şeyh'te bir Rus uçağının IŞİD tarafından düşürülmesinin ardından Mısır'a uçuşların yasaklanmasının getirdiği kayıplar ise 2.3 milyar ruble olarak gerçekleşti. Ukrayna ile uçuşların yasaklanmasının maliyeti ise 690 milyon ruble oldu.

Türkiye ile yaşanan uçak krizinin ardından Türkiye'ye giden 'charter' seferleri yasaklanmıştı. Ayrıca Rus turistlere yönelik alınan kısıtlamalar da yolcu sayısını ciddi oranda düşürmüştü.

Ukrayna ve Rusya ise geçen yıl 25 Ekim tarihinde karşılıklı uçuşları durdurmuşlardı. CİHAN
<< Önceki Haber Uçak krizi, Rus hava alanlarına 67 milyon Euro kaybettirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER