Üçkuyular'daki pazar esnafından yağmur altında yer isyanı


İzmir'in Balçova ilçesi Üçkuyular Pazaryeri esnafına, uzun yıllardır bölge halkına hizmet verdikleri yerde iki hafta daha tezgah açabilecekleri tebliğ edildi. Bir holdinge satılan ve kısa süre sonra AVM inşaatına başlanacak yerde son kez tezgah açan pazarcılar, seslerini duyurmak için eylem yaptı, kendilerine pazar kurarak satış yapabilecekleri yeni bir alanın gösterilmesini talep etti.

İzmir'in Balçova ilçesinde, uzun yıllardır halkın alışveriş yaptığı Üçkuyular Pazaryeri'nin, bu ay sonu kaldırılacak olmasına rağmen, pazarcılara tezgah açabilecekleri bir alan henüz gösterilmedi. İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen ve pazarcı esnafı, seslerini duyurmak için şiddetli yağmura rağmen basın açıklaması yaptı, vatandaşlardan imza topladı.

Burada bir açıklama yapan Erişen, "Buradaki pazarımızı kaldırıyorlar, bizim bir talebimiz var bu pazara belediye ya da hükümetten yer istiyoruz. Köylerden gelen kardeşlerim bir günlük geçimlerini sağlamak için bu pazara geliyor. Ablam Torbalı'dan gelmiş, diğeri Aydın, başka biri Ayrancılar'dan geliyor. Yetiştirdiği otu getirip burada satıp günlük ekmeğini kazanıyor." dedi.

Üçkuyular Pazarı'nda 750-800 arasında esnafın tezgah açtığını belirten Erişen, üç belediyeye ait olan mevcut pazaryeri arazisinin bir holdinge satıldığını ve bölgeye alış veriş merkezi (AVM) yapılacağı bilgisini verdi. Bir ara gözleri dolan Erişen, "Şimdi bizi holding mülkü olduğu için kaldırıyor. Belediyelerden talebimiz buralardan bize yer verilsin. Ham tarla verilsin, verilse bile üzerini yapıp belediyelere hibe etmek istiyoruz." diye konuştu.

Pazarcılara mevcut alana bir daha tezgah açmamaları için henüz resmi bir bildirim gelmediğini ancak son tarihin 2 Şubat olduğu yönünde bilgeler aldıklarını kaydeden Erişen, yeni yer konusunda görüştükleri belediye yetkililerinden şimdiye kadar elini taşın altına koyan olmadığını vurguladı.

Pazarcı esnafı ise mevcut durum sebebiyle hem kendilerinin hem de bölgede oturan insanların mağdur olacağını ifade etti. Pazarcılar için iş yapma açısından en önemli günün Pazar günü olduğunu ve bu günün ellerinden alındığını belirten pazarcılar, kendilerine yer gösterilmesi halinde gerekirse esnaf olarak katkı koyacaklarını söyledi. Kereviz satan bir esnaf, "Biz üreticiyiz, bunları Ramazan Bayramı'nda diktik. Şimdi nerede satacağız?" diye sordu. CİHAN
<< Önceki Haber Üçkuyular'daki pazar esnafından yağmur altında yer isyanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER