Uğur Mumcu, 'Uğur'suz Yıllar' adlı konserle anıldı


Yenimahalle Belediyesi, Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında öldürülen Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu'yu 'Uğur'suz Yıllar' adlı Ahu Sağlam konseriyle andı.

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı öncülüğünde, Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konsere, çok sayıda vatandaşın yanı sıra Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı.

Mumcu'nun 1992 Berlin konuşmasıyla başlayan konserde, videoyu izleyen vatandaşlar, Kürt sorunu ve terör örgütüne dikkat çeken Mumcu'nun 'Terörün bir tanesinden yana olmak, ya da bir tanesine hoşgörüyle bakmak, ya da olayları suskunlukla geçirmek, bir insanlık suçudur' sözleriyle nasıl bugünkü Türkiye'yi gördüğünü izledi.

Başkan Yaşar, vatandaşlara seslenerek "Mumcu'nun Berlin konuşmasını izledik. Mumcu, sanki o günlerden bugünleri daha iyi görebilen araştırmacı bir yurtseverin düşüncelerini bize anlattı. Aradan 23 yıl geçti o gün görünen sorunlar bugün daha tehlikeli hala geldi. Türkiye demokrasi ve insan hakları adına çok büyük gerileme kaydetti." dedi.

"BEDEN ÖLÜR DÜŞÜNCELER ASLA"

Yaşar, "Türk basının korkusuz kalemi Kemalizm'in ışığı Uğur Mumcu, yılgınlığın, korkaklığın, tepkisizliğin, iktidar çıkarcılığının, yandaşlığın ve kalem satmanın neredeyse olağan hale geldiği günümüzde, ödün vermeyen güçlü kişiliği ile erdem anıtı olarak kalemiyle 23 yıldır önümüzü aydınlatmaya ve bizlere ışık tutmaya devam ediyor. Onu bedenen ortadan kaldıranlar, kendileri için sorunu da ortadan kaldırabileceklerini düşünüyorlar. Oysa beden ölür düşünceler asla. Mumcu'nun içimizde bıraktığı boşluk ve özlem elbette hiç dinmeyecek." diye konuştu.

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı adına konuşan Ümit Yüksel ise Mumcu'nun çocukları Özgür ve Özge Mumcu'nun selamlarını vatandaşlara iletti.

Vatandaşlar konser çıkışında Yaşar ile birlikte, kültür merkezi içerisinde bulunan Hikmet Çetinkaya Sergi Salonu'nda Mumcu'nun haberlerinin ve makalelerinin yer aldığı Uğur Mumcu Sergisini de gezdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Uğur Mumcu, 'Uğur'suz Yıllar' adlı konserle anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER