Ukrayna Cumhurbaşkanı: Kendime Koronavirüs bulaştırmak istedim

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, Koronavirüs salgını başladığında halkın depresyona girmesini önlemek ve hastalığın gayet normal bir süreç içerisinde aşılabileceğini göstermek için kendisine yeni tip Koronavirüs (Covid-19) bulaştırılmasını istediğini açıkladı.

SHABER3.COM

“Ukrayinskiy Pravda” haber portalına mülakat veren Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, hastalığın yayılmaya başladığı ilk dönemde yaptıkları kriz toplantısında yaşananları anlattı. 

Zelenskiy, Koronavirüs'ten korkup korkmadığına yönelik soruyu şöyle cevapladı: “Kesinlikle hayır! Ben, bu dönemi kendi üzerimde geçirmek istedim. İnsanlara kolaylık olsun diye. Bunalım anında toplandık, ben de bizimkilere teklif ettim: ‘Haydi, ben hastalanayım, siz hemen beni Bankova’da (cumhurbaşkanlığı ofisi) izole edin.’ Ben bu hastalık sürecini normal bir şekilde yaşayayım. İnsanların anlasın ki sen de hastalanabilirsin, sen de kötü hissedebilirsin. Ben kendim bizzat bunu yaşayarak göstereyim istedim.”

“AİLEM BENİ AFFETMEZ, BANA DELİ DERDİ”

Bilerek hastalanma fikrinin heyet tarafından kabul edilmediğini kaydeden Zelenskiy, bu kararından dolayı ailesinin kendisini affetmeyeceğini ve “deli” diyeceklerini ifade etti.

“İNSANLARI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMAKTAN KORKUYORUM”

“Koronavirüs'ten, uçmaktan, örümcekten, hamam böceğinden korkmuyorsunuz. Neden korkuyorsunuz?” sorusuna ise Zelenskıy, “En büyük korkum insanları hayal kırıklığına uğratmak. Çevremden insanların bir sıkıntı yaşadığı zamanda endişeleniyorum. Onun üzerinde çok düşünüyorum. Çocuklar için endişeleniyorum.” karşılığını verdi.

UKRAYNA’DA VAK'A SAYISI ARTIYOR

Ukrayna’da Koronavirüs vak'a sayısı yükseliyor. 

Tr724'ün haberine göre Ukrayna Sağlık Bakanı Maksim Stepanov, 9 Haziran itibarıyla 34’ü sağlık çalışanı, 39’u çocuk olmak üzere 394 kişide Covid-19 virüsüne rastlanmasıyla vak'a sayısının 27 bin 856’ya çıktığını bildirdi.
<< Önceki Haber Ukrayna Cumhurbaşkanı: Kendime Koronavirüs bulaştırmak... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER