Ukrayna'da baraj vuruldu

Ukrayna'nın Herson bölgesinde bulunan Nova Kahovka barajı tahrip oldu. Baraj suları kontrol edilemezken saldırıdan Moskova Kiev'i, Kiev de Moskova'yı sorumlu tuttu.

SHABER3.COM

SAMANYOLUHABER.COM - MOSKOVA

Ukrayna’nın Herson bölgesinde bulunan Kakhovka hidroelektrik santrali gece vuruldu. Santralin barajı yıkıldı ve bölge su altında kalarak büyük bir çevre felaketi oluştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi'ni toplantıya çağırdı.

Nova Kakhovka yetkililerine göre, şimdiye kadar maksimum su yükselme seviyesi 4 metreye ulaştı.

Novaya Kakhovka belediye başkanı Vladimir Leontiev, Herson bölgesinde hidroelektrik santralinin üst kısmının yıkıldığını söyledi. Ona göre, yıkılmanın sebebi gece yapılan bombardımanlar. Ukrayna tarafından kontrol edilen bölgede bir tahliye duyurusu yapıldı. Rus makamları ise Nova Kakhovka'yı boşaltmaya gerek görmüyor. 

Çok yakında bulunan Zaporozhye nükleer santrali için şimdilik bir tehlike olmadığı ileri sürülüyor.

Novaya Kakhovka'lı belediye başkanı Interfax'a verdiği demeçte “Kakhovka hidroelektrik santraline bir dizi saldırı" olduğunu söyledi. Açıklamaya göre durum kontrol altında ve nüfusun tahliyesi başlandı. İlk aşamada 300 ev tahliye edildi.

Leontiev, "Ancak hepimiz iş başında ve en kötü sonuçlara hazırlanıyoruz, daha kötü gelişmelerin olmayacağını umuyoruz" diye ekledi.

Herson bölgesi yönetim başkanı Andrei Alekseenko, Telegram'da yetkililerin kıyı köylerini tahliye etmeye hazır olduğunu, otobüslerin hazırlandığını söyledi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Nikolaevka, Olgovka, Levo, Tyaginka, Ponyatovka, Ivanovka, Tokarevka, Ponyatovka, Pridneprov köylerinin ve kısmen Herson şehrinin (Korabel Adası) potansiyel olarak sel bölgesine düşebileceğini bildirdi. Su basmış alanlarda yaşayanlara tüm elektrikli cihazları kapatmaları, belgeleri ve gerekli malzemeleri almaları ve kurtarıcıların talimatlarına uymaları tavsiye edildi. 

Ukrayna'nın Herson bölgesi yönetim başkanı, Dinyeper'in sağ yakasında sel tehdidi altındaki bölgelerin tahliye edildiğini duyurdu, sol yaka Rus kontrolü altında.
<< Önceki Haber Ukrayna'da baraj vuruldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER