Ukrayna'nın eski Cumhurbaşkanı'na inanılmaz suçlama
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 15 2016
Ukrayna Adalet Bakanı Petro Pavlenko, Ukrayna’da iki yıl önce Batı yanlısı kesimlerin yaptıkları ihtilal sonrasında Rusya’ya kaçmak zorunda kalan eski Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in iktidarda bulunduğu süre boyunca ülkeden yaklaşık 30 milyar dolar para çaldığını söyledi.

Ukrayna’dan 30 milyar dolar çaldı'
Petrenko, yaptığı açıklamada, Yanukoviç’in iktidarda bulunduğu dört yıl boyunca devletten 30 milyar dolar tutarında parayı zimmetine geçirdiğini tespit ettiklerini ifade etti.
Ukrayna’da 2014 yılı başında devlet bütçesinde 290 milyar grivna civarında açık olduğunu belirten Petrenko, bütçede harcama olarak gösterilen kalemlerin karşılığının olmadığını kaydetti.
Yanukoviç ve adamlarının bu şekilde zimmetlerine geçirdikleri paraların Ukrayna bankalarında ve yabancı bankalarda bulunduğunu kaydeden Adalet Bakanı, kendilerine düşen görevin, eski yönetimin çaldığı paraları mümkün olduğunca Ukrayna’ya geri kazandırmak olduğunu ifade etti.
Ukrayna’nın ikinci büyük kenti olan Harkov’da, belediye başkanı Gennadiy Kernes hakkında, devlet arsalarını kendi üzerine geçirmek suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma çerçevesinde, Kernes’in sürekli olarak kaldığı otel odasında aramaların yapıldığı bildiriliyor.
Ukrayna Başsavcısı Yuriy Lutsenko, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Harkov Belediye Başkanı Gennadiy Kernes’in devlete ait olan ve bedeli 4 milyar grivna’yı (yaklaşık 160 milyon dolar) bulan 650 hektar arsayı kendi üzerine geçirdiği şüphesiyle hakkında soruşturmanın başlatıldığını ve soruşturma çerçevesinde, Kernes’in sürekli ikamet ettiği otel odasında sabah erken saatlerden beri aramaların sürdürüldüğünü belirtti.
Suçlamaların hedefinde bulunan Belediye Başkanı Gennadiy Kernes ise, Ukrayna’da bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, suçlamaları reddederek, bunun, yine Harkov’lu olan ve kendisinin siyasi rakibi olan İçişleri Bakanı Arsen Avakov’un kendisine yönelik bir komplosu olduğunu öne sürdü.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı4.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var7.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor8.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!9.Commerzbank’tan 3 aylık dolar tahmini10.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







