Ülke çapında Emine Bulut protestoları yapıldı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ağustos 24 2019
Emine Bulut'un eski eşi tarafından kızının önünde öldürülmesi farklı şehirlerde binlerce kadını sokağa döktü. Kadın cinayetlerine yönelik protesto eylemlerinin devam etmesi bekleniyor.
Emine Bulut'un eski eşi tarafından kızının gözü önünde öldürülmesi kadın cinayetlerine yönelik ülke çapında öfkeye neden olurken, farklı şehirlerde binlerce kadın sokağa döküldü. Protesto eylemlerinin artarak devam etmesi bekleniyor.
Kırıkkale'de 38 yaşındaki Emine Bulut'un ayrıldığı eşi tarafından kızının gözü önünde öldürülmesi kadın cinayetlerine yönelik öfkeyi artırırken, olay farklı şehirlerde protesto edildi. Kadın Platformu öncülüğünde düzenlenen protesto eylemlerinde ortak basın açıklaması metni okundu.
Cuma günü Ankara'da Kuğulu Park'ta bir araya gelen kadınlar, Emine Bulut için oturma eylemi yaparak, cinayeti ve kadına şiddeti protesto etti. Eylemci kadınlar "Ölmek istemiyorum" yazılı pankartlar taşıdı.

Topluluk adına konuşma yapan Ankara Kadın Platformu üyesi Şeyda Özcan, "Öfkeliyiz, kızgınız ve üzgünüz. Dünyanın en normal şeylerinden biri olan boşanmak, bu ülkede aile üzerinden inşa edilen politikalar nedeniyle adeta suçmuş gibi konuşuluyor" dedi.
Diğer kadın cinayetlerinde olduğu gibi yine susmayacaklarını belirten Özcan, "Emine'nin 'ölmek istemiyorum' diyen çığlıkları kulaklarımızda" diye konuştu.
Bir süre oturma eylemi yapan grup "Emine Bulut isyanımızdır", "Erkek adalet değil, gerçek adalet" sloganları attı.İstanbul'da da Avcılar, Kadıköy ve Beşiktaş'ta protesto eylemleri düzenlendi. Prostesto eylemlerinde, "Boşanmayı değil cinayeti engelle," "Ölmek İstemiyorum" yazılı dövizler pankartlar taşındı.
Eskişehir'de protesto
Eskişehir'de toplanan kadınlar da cinayeti pankar
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında2.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!3.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!
6.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü7.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı8.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi9.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü10.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve...

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelend...


