Ülkelerin Covid-19 dayanıklılık karnesi: Türkiye kaçıncı sırada?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 25 2020
Dünya genelinde Covid-19 kaynaklı can kaybı bir milyonu aştı, vaka sayısı ise 60 milyona yaklaştı. Peki ekonomik büyüklüğü 200 milyar doların üzerinde olan ülkeler salgına karşı dayanıklılık gösterebildiler mi?
Koronavirüs
53 ülkenin Koronavirüs'e karşı dayanıklılık karnesini çıkarıldı: Türkiye 30. sırada yer aldı
Diyarbakır koronavirüs
25 Kasım 2020 15:40
-A+
Tüm dünyayı etkisi altına Koronavirüs ile 200 milyar dolar ve üzerinde ekonomik büyüklüğe sahip ülkelerin Koronavirüs'e karşı dayanıklılık karnesini çıkarıldı. Türkiye 53 ülke arasında 60.6 puanla 30. sırada yer aldı. İlk sırada yer alan, yani salgınla mücadelede en başarılı olan ülke ise Yeni Zelanda oldu.
Bloomberg, 200 milyar dolar ve üzerinde ekonomik büyüklüğe sahip 53 ülkenin salgına karşı dayanıklılığını ölçerek bir sıralama oluşturdu. Verilen puanlar, ülkelerin 100 bin kişi başına aylık yeni vaka sayısı, aylık vaka sayılarındaki ölüm oranı, toplam ölüm sayısının nüfusa oranı ve yapılan test sayısındaki pozitif vaka oranına göre belirlendi.
Listenin ilk sırasında Yeni Zelanda yer alıyor. Bu ülkeyi Japonya, Tayvan, Güney Kore ve Finlandiya takip ediyor.
Konuyla ilgili yapılan değerlendirmede Yeni Zelanda'nın erken harekete geçmesinin salgınla mücadelede etkili olduğu vurgulandı. Yeni Zelanda mart ayında henüz ülkede herhangi bir Koronavirüs vakası tespit edilmemişken ülke sınırlarını kapattı. Ülkede hükümet test, filyasyon ve merkezi karantina sistemlerine önemli bir kaynak ayırdı. Bu sayede son aylarda Yeni Zelanda'da tek tük Koronavirüs vakası tespit edildi. Bu sayede sosyal hayat büyük ölçüde normale döndü. Yeni Zelanda'nın bunun yanında 2 aşı geliştiricisiyle şimdiden anlaşma yapmış durumda. Aşılar gerekli testleri geçtiğinde hızlı bir şekilde bu aşıları temin edecek.
120 milyon nüfuslu Japonya'da 331 ciddi hasta bulunuyor
Yeni Zelanda'da hükümet vaka tespit edilen bölgelerde sıkı karantina uygulamalarına b
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı
6.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...7.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi8.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!9.ESK'daki yolsuzluklar ne kadar etkili oldu? Et fiyatı rekor üstüne rekor kırıyor!10.AİHM'den dikkat çeken 'Ekrem İmamoğlu' kararı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







