Ülkü Ocakları, Aziz Sancar adına kütüphane açtı


Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Elazığ Temsilciliği tarafından, merkeze bağlı Dallıca köyünde açılan kütüphaneye 2015 yılında Nobel Kimya Ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar'ın ismini verdi.

Dallıca köyünde yapılan açılış programına Ülkü Ocakları Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, Ülkü Ocakları üyeleri ve köylüler katıldı. Kütüphanenin açılışında konuşan Fatih Murat Taşkın, kütüphaneye; Türk'ün başını dik eden, medarı iftiharı Nobel ödüllü bilim adamı Aziz Sancar'ın ismini verdiklerini belirtti.

Taşkın, açıklamasında şunları kaydetti: "Bizler ilk emri 'Oku' olan mukaddes bir dinin ve davası aleme nizam vermek olan kutlu bir hareketin mensupları olarak, okumanın ve bilimin ne kadar önemli olduğunun farkında ve bilincindeyiz. Elazığ Ülkü Ocakları olarak ilkini geçtiğimiz haftalarda Dadeş köyünde şehit Fırat Çakıroğlu ismiyle açtığımız köy kütüphanelerinin ikincisini burada Dallıca köyünde açıyoruz. Bu mütevazi kütüphanemize Türk'ün başını dik eden medarı iftiharımız Nobel ödüllü bilim adamımız Aziz Sancar Hocamızın ismini vermeyi karalaştırdık. Köy muhtarımız Sami Arslan Beyefendi'nin ve projemizle yakından ilgilenmesi ve bize katkı sunmasıyla kütüphanemizi bugün açıyoruz.

Bu millet, devleti ve milleti ile tek bağı aydan aya maaş almak olan kravatlı mankurtlar ve bunun yanında boynunda tasma izi taşıyan akademisyen bozuntuları ile değil ancak Aziz Sancar Hocamız gibi kendini bilime ve milletine adayan vatanperver akademisyenler sayesinde şahlanabilecektir. Bu bilinçle kütüphane açılışlarımızın önümüzdeki haftalarda da devam edeceğini ve yeni Aziz Sancarlar yetişsin diye elimizden geldiği kadar köylerde kütüphane kuracağımızı kamuoyuna duyurur, bu etkinliğe katkı sunan başta köy muhtarımız Sami Arslan Beyefendi olmak üzere herkese teşekkür ederim."

Dallıca köyü muhtarı ve vatandaşlar da köylerine kütüphane kazandırdıkları için Fatih Murat Taşkın ve Elazığ Ülkü Ocakları yetkililerine teşekkür etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Ülkü Ocakları, Aziz Sancar adına kütüphane açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER