Ülkü Ocakları, Bayırbucak Türkmenlerine insani yardım gönderdi


Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Elazığ İl Başkanlığı tarafından Bayırbucak Türkmenlerine yardım malzemesi gönderildi. Yardım malzemelerinin içinde gıda malzemeleri, un, bakliyat, battaniye, giyecek, çocuk bezi ve ısıtma cihazı gibi bir çok malzeme bulunuyor.

Toplanan yardımlar ile ilgili açıklama yapan Ülkü Ocakları Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, "Türkmenlere giden yardımlar onların yararlarına direk merhem olmayacak ama hatırlanmak, unutulmamak kimsesiz, sahipsiz olmadığını göstermek maddi ölçülerle değerlendirilmeyecek kadar önemli bir duygudur." dedi.

Taşkın, sözlerini şöyle tamamladı: "Bayırbucak Türkmenleri, Türkmen Dağında kahramanca bir mücadele veriyorlar bakın burası çok önemli yurtlarını topraklarını terk etmediler, herhangi bir devlere irtica etmediler burada kahramanca mücadele veriyorlar. Esed rejiminin yanı sıra şimdide Moskof belasıyla uğraşıyorlar. Bu noktada bu zulme daha fazla sessiz kalamayacağımızı düşünüyoruz. Biz ülkücü hareket olarak 60'lı 70'li yıllarda Rusların içimizdeki soysuzlar aracılığıyla kurmuş olduğu hayalleri nasıl hezimete uğratıp başlarına yıktıysak, yine ülkücü hareket olarak aynı noktada, aynı düşüncede, aynı duruştayız."

Yardım malzemesi yüklü TIR daha sonra sınıra doğru hareket etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Ülkü Ocakları, Bayırbucak Türkmenlerine insani yardım... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER