Ülkücülerden Rusya'ya protesto

Rusya İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yapan İstanbul Ülkü Ocakları, Rus ve Suriye rejim güçlerinin Türkmen Dağı’na yönelik saldırılarını protesto etti.

Ülkücülerden Rusya'ya protesto

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Rusya, İran ve Çin’in Suriye rejimiyle birlikte Türkmenlere karşı soykırım gerçekleştirdiğini söyledi.

İstanbul Ülkü Ocakları’na üye bir grup, dün saat 23.30 sıralarında İstiklal Caddesi üzerinde toplandı. Rus ve Suriye rejim güçlerinin Türkmenlerin yaşadığı Türkmen Dağı bölgesine yönelik saldırılarını protesto eden grup, Rusya İstanbul Başkonsolosluğu önüne kadar yürüdü. Grup, yürüyüş sırasında sık sık tekbir getirdi. Çevik Kuvvet ekipleri de eylem sırasında konsolosluk önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, yaptığı basın açıklamasında, Türkmen Dağı bölgesine yönelik saldırılara tepki gösterdi. Rusya, İran ve Çin’in Suriye rejimiyle birlikte Türkmen bölgesinde büyük bir katliam yaptığını belirten Yıldırım, saldırıların savaş suçu olduğunu söyledi. Türkmenlerin soykırıma maruz kaldığını ifade eden Yıldırım, dünyanın bu soykırıma seyirce kaldığını dile getirdi. Yıldırım, Türk hükümetinin Türkmenlere her türlü yardımda bulunması gerektiğinin altını çizdi. Yıldırım, aksi takdirde Türkmenlerin boşalttığı bölgelere PKK terör örgütünün yerleşeceğini iddia etti. 

Eylem, okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından sona erdi.
<< Önceki Haber Ülkücülerden Rusya'ya protesto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER