Ulu Caminin seccadeci teyzesi


Bursa Ulu Cami önünde cuma günleri vatandaşlara seccade dağıttığı için adı 'seccadeci teyzeye' çıkan Hüsniye Yiğit, cemaatin takdirini kazanıyor.

Bursa'nın en önemli camilerinden Ulu Cami özellikle cuma günleri dolup taşıyor. Kentte oturan vatandaşlar başta olmak üzere ziyaretçiler tarafından tıklım tıklım doldurulan cami içinde yer kalmayınca vatandalar bahçeye serilen hasırlar üzerinde namaz kılıyor. Yoğunluk sebebiyle hasırlar da yetmeyince vatandaşlar yere serdikleri seccade, ceket ve montları yanı sıra, buldukları karton ve kağıtlar üzerinde de namazlarını eda ediyor. Buna rağmen birçok vatandaşın ayakta kaldığı da oluyor. Bu durumda da ayakta kalan cemaatin imdadına Ulu caminin seccadeci teyzesi yetişiyor.

Yaklaşık 15 yıldır Ulu Cami önünde cuma günleri yer bulamayan cemaatin imdadına yetişen 67 yaşındaki Hüsniye Yiğit, hayır için dağıttığı seccade ile vatandaşların duasını alıyor. Cami yakınında simit satan Yiğit, ezan okununca ayakta kalan vatandaşlara dağıttığı seccade ve kartonlarla onlarca kişinin namazını rahatça kılmasına vesile oluyor.

Poşete doldurduğu seccadelerle namaz öncesi cami bahçesinde dolaşıp ayakta kalan vatandaşlara dağıtan Hüsniye Yiğit, namaz bitiminde yeniden kendisine verilmesini istiyor. Seccade yetmeyince yanında bulundurduğu kantonları cemaate dağıtan Yiğit, vatandaşların "Allah razı olsun" sözünden büyük mutluluk duyuyor.

Ezan okunmaya başlayınca vatandaşların şaşkın bakışları arasında ayakta kalanlara seccade dağıtan Yiğit, bazı vatandaşları, "Kaç para" şeklinde ki sorusu üzerine "Para yok" diyerek rahatlatıyor.

15 YILDIR SECCADE DAĞITIYORUM

Yaklaşık 15 yıldır seccade dağıttığını belirten Hüsniye Yiğit, "Her hafta, her Cuma seccade dağıtıyorum. Bunu hayrım için yapıyorum. Seccade yetmeyince kağıt dağıtıyorum. Vatandaşlar da alıyorlar ve namaz bitince seccademi getirip bana veriyorlar. Kağıtlar ise çöpe atılıyor. 15 yıldır cami kapısında simit satıyorum ve bu işi yapıyorum. Mümkün olduğu kadar seccadenin yanında kağıt ve karton kutu da veriyorum." dedi.

Hüsniye Yiğit'in verdiği seccade ile namazını kılıp geri getiren Edip Yıldız ise, "Çok güzel bir hareket. Camide yer kalmadığı için seccadeyi teyze verdi, bizde namazımızı kılıp tekrar getirdik. Yer bulamadığımız için dışarıda kıldık, teyzede seccade verdi. Doldurmuş poşete dağıtıyor. Müthiş bir şey, Allah azı olsun." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Ulu Caminin seccadeci teyzesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER