Uluabat Gölü'nün balık popülasyonu masaya yatırıldı

Uluabat Gölü'nün balık popülasyonu masaya yatırıldı

Bursa Mahalli Sulak Alan Komisyonu, 2015 yılı 2. olağan toplantısı vali yardımcısı Mustafa Altıntaş başkanlığında yapıldı. Toplantıda Uluabat Gölü'nün balık popülasyonu masaya yatırıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya komisyon üyesi, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Bursa mahalli öneme haiz sulak alanlarında koruma ve kullanım esasları belirlendi. Ayrıca, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Emiroğlu, Uluabat Gölü ile ilgili bilgi verdi.

Doç. Dr. Özgür Emiroğlu, Uluabat Gölü'nde yayılış gösteren balık türleri, bu türlerin popülasyon dinamikleri, nesli tehdit altında bulunan türlerin korunması ve alınması gereken önlemlerden bahsetti. Ayrıca göldeki istilacı türler ve bertarafı konusunda uygulanabilecek yöntemler hakkında sunum yaptı.

Yine Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden Öğretim Görevlisi Sadi Aksu da, Bursa'da çeşitli zamanlarda gerçekleştirilen araştırma projeleri kapsamında iç sularda tespit edilen alabalık türleri hakkında sunum gerçekleştirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Uluabat Gölü'nün balık popülasyonu masaya yatırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER