Uludağ Üniversitesi, savunma sanayi firmalarıyla protokol imzaladı


Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Uludağ Üniversitesi, ASELSAN, ERMAKSAN, FNSS, FİGES, HAVELSAN ve TEI arasında Savunma Sanayii İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP) Mutabakat Metni imzalandı. Mutabakat kapsamında lisansüstü eğitim alacak olan öğrencilerin, savunma sanayi şirketleri tarafından sağlanan olanaklarla, savunma alanında nitelikli Ar-Ge elemanı olarak yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) Uludağ Üniversitesi, ASELSAN, ERMAKSAN, FNSS, FİGES, HAVELSAN, ve TEI arasında Savunma Sanayii İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP) kapsamında mutabakat metni imzaladı.

İlk olarak ODTÜ ve SSM, ASELSAN, ROKETSAN ve TAI ile 2011 yılı Ekim ayında imzalanan işbirliği protokolleri ile hayata geçirilen SAYP, 2012 yılı içerisinde uygulanmaya başlandı. İmzalanan protokollerle, 13 üniversite ve 14 savunma sanayii firmasının yanında Uludağ Üniversitesi de SAYP kapsamına dâhil edildi. Çalışma ile savunma sanayi sektörünün öncelikleri doğrultusunda ve SSM'nin yönlendirmesiyle, savunma sanayi şirketleri ile üniversiteler arasındaki bilgi transferinin daha sistematik hale getirilmesi amaçlanıyor. Savunma sanayi şirketlerinde çalışanlar tarafından üniversitelerde yapılan lisansüstü tezlerin, şirketlerin Ar-Ge ihtiyaçlarına yönelik olacak şekilde yapılandırılması ve savunma sanayi sektörünün öncelikli alanlarına yönlendirilmesi planlanan çalışma ile lisansüstü eğitim alacak olan öğrencilerin, savunma sanayi şirketleri tarafından sağlanan olanaklarla, savunma alanında nitelikli Ar-Ge elemanı olarak yetiştirilmesi hedefleniyor.

SAYP kapsamında lisansüstü eğitim alan öğrenciler, işbirliği yapılan savunma sanayi kuruluşları tarafından istihdam edilecek. Araştırmacılar, protokollerle belirlenen alanlarda ve koşullarda ilgili sanayi kuruluşunda görev yaparken üniversitelerde eğitimlerini sürdürecek. Araştırmacılar, vaktinin bir bölümünü eğitim aldıkları üniversitede, diğer bölümünü ise ilgili sanayi kuruluşunda geçirecek. Araştırmacıların lisansüstü tez konuları, üniversite öğretim üyeleri ve ilgili sanayi kuruluşlarının yetkilileri tarafından ortak olarak belirlenecek ve yönetilecek.

SSM, önümüzdeki dönem Anadolu Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Medipol Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nin de SAYP kapsamına dâhil olması kapsamında çalışmalarına devam ediyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Uludağ Üniversitesi, savunma sanayi firmalarıyla protokol... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER