Uludağ Üniversitesinden yaşam boyu eğitime destek


Yaşam boyu öğrenme temel değeri çerçevesinde eğitim programları düzenleyen Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (USEM), kente yönelik eğitimlerine de başladı.

Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (USEM) ile Marmara Belediyeler Birliği arasında düzenlenen eğitim işbirliği anlaşması çerçevesinde birliğe üye belediyelerin meslek içi eğitimleri USEM tarafından yapılacak. İşbirliği kapsamında eğitimlerin ilki Orhangazi Belediyesi personeline verildi.

USEM, Marmara Belediyeler Birliği ile imzalanan anlaşma çerçevesinde belediye personeline meslek içi eğitim vermeye başladı. Birlik üyesi olan Orhangazi Belediyesi personeli ile ilk uygulamasına başlayan USEM, belediye çalışanlarına 1 aylık süreçte iç kontrol, mali kontrol, imar kanunu ve planlı alanlar tip yönetmeliği, iş sağlığı güvenliği kanunu ve faaliyet raporu hazırlama eğitimleri verdi. Birim yöneticileri ve çalışanlarının katıldığı eğitimlerin, 2016 yılında da Marmara Belediyeler Birliği üyesi farklı belediyelerde yürütülmesi planlanıyor.

Ayrıca kurum ve kuruluşlar ile yürüttüğü çalışmalara ara vermeden devam eden USEM, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde de düzenlediği eğitimle 38 kursiyere anketörlük eğitimi verdi.

USEM ile TÜİK'in 2015 yılından itibaren ortaklaşa yürüttüğü projelerden birisi olan TÜİK Anketörlük Meslek Eğitimi Programı, ilk mezunlarını verdi. Toplam 38 kursiyer, anketörlük eğitimini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandı.

2016 yılında da devam edecek olan Anketörlük Meslek Eğitimi Programı'nda katılımcılara; iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı, temel çevre mevzuatı, temel ilkyardım, bilgisayar kullanımı, temel matematik, araştırma ve istatistik, etkili iletişim becerileri, stres yönetimi, anketörlük ve iş organizasyonu konularında eğitimler verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Uludağ Üniversitesinden yaşam boyu eğitime destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER