Uludere'de kaçakçılıkta kullanılan 10 katır daha itlaf edildi


Şırnak'ın Uludere ilçesinde yaşayan vatandaşların sınır kaçakçılığında kullandıkları 10 katır daha itlaf edilirken, 3 katır da yaralandı. Roboski'de yaşayan köylülerden Veli Encü, Şırnak Valisinin katırlarla ilgili açıklamalarından sonra katırlara yönelik saldırıların daha da arttığını söyledi.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda katledilen 34 vatandaşın yakınlarının yaşadığı Gülyazı ve Ortasu (Roboski) köylerinde yaşayanların sınır kaçakçılığında kullanılan katırlar yine itlaf edildi. Konuyla ilgili bilgi veren, Roboski katliamında yakınlarını kaybeden Veli Encü, "Muhtarımızdan aldığımız bilgiye göre farklı noktalardan askerler hedef gözeterek 10'a yakın katırı itlaf etti. 3 katır da yaralı. Katırların öldürüldüğü yerler bizim yayla olarak kullandığımız Tarlabaşı Mezrası ve Beyaz Tepe askeri sınır bölgesinde yakın yer." dedi.

Katırların öldürülmesinin, devletin Roboski halkına yönelik baskılarının devam ettiğinin bir göstergesi olduğunu savunan Encü, "Daha önceki katır öldürme olaylarından sonra gerek güvenlik güçleriyle gerek kaymakamlıkla bir görüşme gerçekleştirmiştik. Özellikle savcılıkla görüştüğümüzde, katırlara yönelik saldırının hiçbir şekilde kanunda olmadığını söylemişti. Katırları öldürmenin hiçbir dayanağı olmazken, oradaki mağdur halkı, sınır ticareti yaptığı için cezalandırmaları büyük bir vicdansızlıktır. Yetkililerin sessiz kalmasını da doğru bulmuyoruz. Şırnak Valisi'nin çeşitli açıklamaları olmuştu. Açıklamadan sonra katır saldırıları daha da artı. Valinin açıklaması zaten çok komik açıklamalardı. Roboski halkına yapılanları küçümseme ve çözüme yönelik değildi. Açıklamadan sonra dozu daha da artırdı. Olayın tanıklarıyla yaptığımız görüşmede askerler hedef gözeterek vurmuşlar. Suç duyurusunda bulunacağız. Bu vahşeti yapanlardan hesap soracağız." ifadelerini kullandı.


CİHAN
<< Önceki Haber Uludere'de kaçakçılıkta kullanılan 10 katır daha itlaf... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER