Uluslararası Gazetecileri Koruma Cemiyeti'nden sert tepki

Türkiye'nin en çok satan Zaman gazetesine kayyım atamasına dünyadan tepkiler dinmiyor.

Uluslararası Gazetecileri Koruma Cemiyeti'nden sert tepki

Uluslararası Gazetecileri Koruma Cemiyeti (CPJ), kayyım atanmasından endişe duyduğunu dile getirdi. Kayyım atanmasını sert bir dille eleştiren CPJ İdari Müdürü Joel Simone, “Mahkemenin bugünkü hamlesi Türkiye'de eleştirel gazetecilik adına geriye kalanları etkin şekilde boğmanın yoludur" diye konuştu. 

CPJ adına açıklama yapan Joel Simon, Zaman Gazetesi ve Today’s Zaman’a kayyım attandığı haberini uluslararası basında çıkan haberler eşliğinde paylaştı.

Zaman ile Today’s Zaman’ın hem Türk toplumunu hem de dünya kamuoyunu bilgilendirmede kritik rol üstlendiğini belirten Simon şöyle konuştu: “Zaman ve Today's Zaman Türkiye toplumu ile dünyayı bilgilendirmekte önemli ve kritik bir rol oynuyorlar. Türkiyeli yetkililer, gazeteleri sindirmek için saldırgan hareketler yerine basın özgürlüğünü ve gazetecilerin haklarını korumaya yönelik anayasal yükümlülüklerini yerine getirmeliler."

CPJ, Zaman’a kayyım atanmasına gerekçe olarak 'terörizm propagandası'nın gerekçe gösterildiğine dikkati çekti. Zaman yayın grubunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalifi olduğunu belirtilen CPJ, gazete çalışanlarının kayyımların gelmesini beklediğini kaydetti.

Gazete yönetiminin karara ancak kayyımların gelmesinden sonra itiraz edebileceği bilgisini veren CPJ, daha sonra Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme ile görüştüklerini dile getirdi. Akarçeşme yaptığı açıklamada, kayyım atanmasını haberi ajanslardan öğrendiklerini söyledi. Akarçeşme, daha önce diğer medya gruplarına yapılanlar gibi bugün kendi gazeteleri için de son baskı olabilme ihtimalinden endişe ettiklerini dile getirdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Uluslararası Gazetecileri Koruma Cemiyeti'nden sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER