Uluslararası Gazetecileri Koruma Cemiyeti: Gazetecilere açılan davalar acilen düşürülsün


Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün AYM kararıyla serbest bırakılmasına Uluslararası Gazetecileri Koruma Cemiyeti (CPJ), olaydan memnuniyet duyduklarını açıkladı. CPJ Avrupa ve Orta Asya Genel Koordinatörü Nina Ognianova, "Anayasa Yüksek Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararı destekliyor ve Türk yetkililere diğer gazeteciler hakkında açılan davaları acilen düşürmeleri çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Uluslararası Gazetecileri Koruma Cemiyeti, iki gazetecinin 92 gün hapiste tutuklandıktan sonra salıverildiğini hatırlatarak, haklarında açılan davaların da düşmesini istedi. Dündar ile Gül'ün MİT TIR'larına ilişkin belgeyi yayınlamaktan ömür boyu hapisle yargılandığını hatırlatan CPJ, Türk yetkililerin gazetecileri devlet sırrını ifşa etmek, ajanlık ile terörist gruplara yardım ve yataklıkla suçladığını kaydetti.

Gül ile Dündar'ın serbest kalmalarına rağmen haklarında açılan davanın ilk duruşmasının 25 Mart'ta yapılacağını hatırlatan CPJ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon programında "Bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek, öyle rahat bırakmam onu" sözlerine yer verdi.

Dündar ile Gül'ün salı verilmesinin memnuniyet verici bir gelişme olarak değerlendiren CPJ Avrupa ve Orta Asya Genel Koordinatörü Nina Ognianova, "Dan Dündar ile Erdem Gül'ün özgürlüklerine kavuşmasını kutluyoruz ancak hala gazetecilik görevlerini yerine getirmelerinden dolayı ciddi hapis cezası ile karşı karşıyalar" dedi.

Dündar ile Gül'ün bir gün dahi olsa hapiste tutulmamış olmaları gerektiğine işaret eden Ognianova, "Anayasa Yüksek Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararı destekliyor ve Türk yetkililere diğer gazeteciler hakkında açılan davaları acilen düşürmele çağrısında bulunuyoruz" diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Uluslararası Gazetecileri Koruma Cemiyeti: Gazetecilere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER