Uluslararası hak arama örgütü HRF'den kız çocukları davasına büyük destek: Suçlamaları düşürün!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 27 2024
Otoriter rejimlerde insan hakları savunuculuğu yapan köklü kuruluş Human Rights Foundation (HRF), Kız Çocukları Davası'nda sözde terör suçlamalarıyla yargılanan 18 yaşından küçük kız çocuklarına deste verdi. HRF sosyal medyadan yaptığı paylaşımında Erdoğan iktidarının 15 Temmuz sonrası Hizmet Hareketi'ne gönül verenlere yönelik hukuksuz soruşturmaları eleştirirken, çocuklara yönelik suçlamaların da bir an önce düşürülmesi çağrısında bulundu.
AKP iktidarı Kız Çocukları Davası'yla hukuku bir kez daha ayaklar altına alırken, sözde terör suçlamasına maruz kalan kız çocuklarına uluslararası hak arama örgütü Human Rights Foundation'tan (HRF) önemli bir destek geldi. HRF, kız çocuklarına yönelik suçlamaların bir önce düşürülmesi çağrısında bulundu.
OTORİTER REJİMLERDE İNSAN HAKLARINI SAVUNUYOR
Human Rights Foundation (HRF), otoriter rejimlerle yönetilen ülkelerde insan haklarını koruyan ve destekleyen, partizan olmayan, herhangi bir kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. HRF’nin misyonu, özellikle kapalı toplumlarda insan haklarını ve demokrasiyi teşvik etmektir.
Örgüt, aktivistlere destek sağlayarak, insan hakları ihlallerine dikkat çekiyor ve ve baskıcı rejimler altında yaşayanlara uluslararası kaynaklar ve ilgi sunarak özgürlüğü savunuyor. 2005 yılında kurulan HRF, ifade özgürlüğü, siyasi tutsaklık ve sivil özgürlükler gibi konularda özellikle Kuzey Kore, Küba ve Venezuela gibi ülkelerde yaptığı çalışmalarla tanınyor.
HRF'nin en bilinen girişimlerinden biri, aktivistlerin, dünya liderlerinin ve düşünürlerin bir araya gelerek insan hakları konularını ve diktatörlükle mücadele stratejilerini tartıştığı yıllık Oslo Özgürlük Forumu'dur(Daha fazla bilgi için web siteleri: hrf.org.)
KIZ ÇOCUKLARI DAVASINDA ÖNEMLİ DESTEK
HRF, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, terör suçlamasıyla ağır ceza mahkemesinde yargılanan kız çocuklarına destek verdi. HRF paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"7 Mayıs'ta, Türk polisi İstanbul Üniversitesi öğrencisi Ayişe Züleyha Bayram'ı, annesini ve iki küçük kız kardeşini tutukladı. Aile, Hizmet hareketiyle iddia edilen bağlantıları nedeniyle Türkiye'nin terörle mücadele yasaları (3713 sayılı Ter
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?
6.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi7.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!8.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor9.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







