Uluslararası Hava Harekatı Sempozyumu, 30 Mart'ta başlıyor


Uluslararası Hava Harekatı Sempozyumu( ISAW 2016), İstanbul'da 'Hava ve Uzay Gücünün Kullanımında Güncel Konular' sloganı ile gerçekleştirilecek.

Hava Harp Akademisi koordinatörlüğünde Harp Akademileri Komutanlığı Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'nde 30 Mart-01 Nisan 2016 tarihlerinde organize edilen sempozyumda; hava ve uzay gücünün değişen tehdit ortamında nasıl kullanılacağı, hava ve uzay gücünün dönüşümü ve geleceği konuları masaya yatırılacak.

Üst düzey askeri yetkililer, tanınmış akademisyenler, havacılık endüstrisinin önde gelen kurumlarının temsilcilerinin katılımı beklenen ISAW 2016 sempozyumunun ilk oturumunda; son dönemde icra edilen müşterek ve birleşik harekatlar incelenerek bu harekatlar ışığında alınan dersler ve diğer kuvvetlerin hava ve uzay gücüne bakışı konuları ele alınacak.

Günümüzde değişen tehdit algısı ile birlikte hava ve uzay gücünün konvansiyonel harbin yanında düzensiz harbe karşı da hazırlıklı olması gerektiği noktasından hareketle, harbin bilinen boyutlarına yeni bir boyut olarak siber uzay da eklendi.

Sempozyumun ikinci ve üçüncü oturumunda düzensiz harp ve siber saldırılarda hava ve uzay gücü konuları tartışılacak.

Sempozyumda yer alacak konuşmacı ve katılımcılar hava ve uzay gücünü birlikte değerlendirme ve farklı bakış açılarını paylaşma fırsatı elde edecek.


CİHAN
<< Önceki Haber Uluslararası Hava Harekatı Sempozyumu, 30 Mart'ta başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER