Uluslararası Ormancılık Merkezi, 959 kişiye ormancılık eğitimi verdi


Orman yangınlarında ve ormancılık çalışmalarında uzman personel yetiştirilmesi için Antalya'da kurulan Uluslararası Ormancılık Eğitim Merkezi Müdürlüğü (UOEM) eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede merkezde 2015 yılında 959 kişiye ormancılık ve orman yangınları ile mücadele hususunda eğitim verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, orman yangınları ile mücadelede uluslararası işbirliğine verilen önemin bir göstergesi olarak merkezde yabancı uzmanlara da eğitim verildiğini söyledi.

Antalya UOEM'de 2015 yılında 173 teknik personele yangın uzmanlık eğitimi, 137 arazöz operatörüne ileri sürüş teknikleri, 649 muhafaza memuruna ise yangınlar ile mücadele ve ormanların korunması hususunda eğitim verildiğini ifade eden Bakan Eroğlu, "2015 yılı içerisinde toplam 959 kişiye ormancılık ve orman yangınları ile mücadele konusunda eğitim verdik. Böylece son teknolojiye sahip Eğitim Merkezi'nde açıldığı günden itibaren toplam 2.346 kişiye eğitim verilmiş oldu."

Merkezde 2016 yılında verilecek eğitimlerin de planlamasının yapıldığını vurgulayan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yıl eğitim merkezimizde, orman yangınlarıyla mücadele eğitimleri çerçevesinde, 60 orman mühendisi, 576 orman muhafaza memuru ve 84 arazöz operatörü olmak üzere toplam 1.020 personele eğitim verilecek."

Merkezde operatör eğitim parkuru, pentatlon, heliport, kursiyerler için konaklama tesisleri ile 120 kişilik konferans salonunun bulunduğunu belirten Bakan Eroğlu "Dünya ölçeğinde inşa edilen merkezde, eğitimler teorik ve uygulamalı olarak veriliyor. Derslerde 'Orman Yangınının Türleri ve Özellikleri', 'Orman Yangınını Etkileyen Faktörler', 'Meteorolojik Risk Haritalarının Değerlendirilmesi', 'Uzaktan Algılama ve Kameralı Gözetleme Sitemleri', 'Orman Yangınları ile Mücadele Ekiplerinin Planlama ve Organizasyonu', 'Yangın Eylem Planları', 'Yangın Söndürme Metotları ve Karşı Ateş Uygulamaları' gibi konular ile ormancılık çalışmaları bilimsel olarak işleniyor" değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN
<< Önceki Haber Uluslararası Ormancılık Merkezi, 959 kişiye ormancılık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER