Uluslararası Palandöken Alp Disiplini Kayak Kupası Erzurum'da yapıldı


Türkiye Kayak Federasyonu tarafından 22.'si düzenlenen; Uluslararası Palandöken Alp Disiplini Kayak Kupası Erzurum'da gerçekleştirildi.

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Erzurum Palandöken'de düzenlenen; 22. Uluslararası Palandöken Alp Disiplini Kayak Kupası'na,Türkiye'nin yanı sıra Slovenya, Slovakya, Macaristan, Fransa, Bosna-Hersek, Kosova, Lübnan, Yunanistan, Ukrayna, Hindistan ve Özbekistan'dan 58 sporcu katıldı.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, yaptığı açıklamada Palandöken'de çok başarılı bir Uluslararası Alp Disiplini Kayak Kupası düzenlediklerini ve müsabakaların artarak devam edeceğini ifade etti. Organizasyona katılan sporculara teşekkür eden Yarar, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Çıtayı her zaman biraz daha yukarı taşıyacağımızı söylemiştik ve çıtamız, 2026 Olimpiyatları'nı alıncaya kadar yükselmeye devam edecek. Çocuklarımızın burada madalya aldıklarını görmek hedefimize doğru kararlı adımlarla ilerlediğimizin bir göstergesidir. İnşallah bu çocuklarımızı, EYOF 2017, dünya şampiyonaları ve olimpiyat kürsüsünde de görmek istiyoruz. Bu amaçla antrenör, gençler ve ailelerle birlikte yoğun bir şekilde çalışacağız."

Palandöken Kupası ile ilgili olarak TKF Başkan Vekili Doç. Dr. Fatih Kıyıcı ise yaptığı açıklamada, "Göreve geldiğimizde en köklü değişikliği yarışma sistemlerimizde yaptık. Kayak yarışmalarının lig usulünde düzenlenmesi ile sporcularımıza daha fazla yarışa katılarak daha fazla tecrübe ve rekabet imkanı sağlandı. İki gün süren yarışmalar sonrasında seçilen milli takım sporcularımız ülkemizi 22. Uluslararası Palandöken Alp Disiplini Kupa'sında temsil ettiler. Ayrıca 25-27 Aralık 2015 tarihlerinde ise U14 ve U16 K1 açılış yarışmalarını da Erzurum'da düzenleyeceğiz." şeklinde konuştu.

İki gün süren yarışların sonuçları ise şu şekilde:
1. gün (Erkekler)
1- Eman Emric (Bosna-Hersek' class='textetiket' title='Bosna Hersek haberleri'>Bosna Hersek)
2- Jan Jakubco (Slovakya)
3- Emre Şimşek (Türkiye)

1. gün (Kadınlar)
1- Maria Kırkova (Bulgaristan)
2- Jade Mattazi (Fransa)
3- Özlem Çarıkçıoğlu (Türkiye)

2. gün (Erkekler)
1- Eman Emric (Bosna Hersek)
2- Benjamin Szollos (Macaristan)
3- Serdar Deniz (Türkiye)

2. gün (Kadınlar)
1- Maria Kırkova (Bulgaristan)
2- Kseniya Grigoreva (Özbekistan)
3- Jade Mattazi (Fransa)
CİHAN
<< Önceki Haber Uluslararası Palandöken Alp Disiplini Kayak Kupası Erzurum'da... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER