Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali beşinci kez izleyiciyle buluşacak


5. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali 16-22 Ekim tarihleri arasında izleyiciyle buluşacak. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi çatısı altında düzenlenen festival bu yıl 'Ayr/mc/l/k' teması ile 5. kez sinemaseverlerle buluşacak.

'Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde bu yıl, 'Ayr/mc/l/k' teması ile dünyanın dört bir yanından adalet ve 'Ayr/mc/l/k' temalı filmler bir araya getiriliyor. Festival İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi çatısı altında 15 Ekim Perşembe günü CRR'de yapılacak açılış, 'Alias Maria' filmi gösterimi ile başlayacak. Beyoğlu Atlas ve Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi sinemalarında 16-22 Ekim tarihleri arasında izleyici ile buluşacak.

'Suç ve Ceza Film Festivali Harbiye Crowne Plaza'da düzenlen programla tanıtıldı. Bu seneki konularının ayrımcılık olduğunu belirten Akademik ve Film Programları koordinatörü Prof. Dr. Bengi Semerci, "Gönüllü destek veren birçok basın kuruluşu var. Birçok başka maddi manevi destek veren kuruluş var. Kültür Bakanlığı destek veriyor. Hiç adını duymadığınız hukuk büroları ve adalete inanan herkes destek veriyor. Bizde öğreniyoruz. Sinemanın adaletin yayılması için adım adım bunu götüreceğine inanıyoruz. Bu seneki konumuz ayrımcılık." dedi.

Festival Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer ise şöyle konuştu: "Aslında ayrımcılık adalet fikrinin tam tersi. Ne adalet değildir derseniz, ayrımcılık varsa adalet yoktur. Ama insanlık var olduğundan beri ayrımcılık vardır. Bazı ayrımcılıklar giderilirken yeni yeni ayrımcılıklarla karşılaşıyoruz."

'Ayr/mc/l/k' temalı belgesel seçkisi 19 Ekim Pazartesi Atlas sineması'nda tek salonda gün boyu gösterilecek. Tüm seçki tek bilet ile izlenebilecek. Festival döneminde öğrenci biletleri tüm seanslarda 5 TL, tam biletler ise hafta içi gündüz seanslarında 5 TL, hafta içi akşam seanslarında ve haftasonu tüm seanslarda 10 TL olarak belirlendi. Festivalin kapanışı ise 20 Ekim 2015'de Atlas Sinemasın'daki ödül töreni ile gerçekleşecek. Uzun ve kısa filmlerin ödüllerinin verilmesinin ardından 21.30 matinesi ile ödül alan filmin gösterimi yapılacak.

Festivalin jüri kadrosu isimleri ise şu isimlerden oluşuyor:

'Uzun Metraj Yarışma Jürisi; Demet Akbağ, Serdar Akar, Prof. Dr. Selman Dursun, Sevin Okyay, Lucie Bader

Kısa Metraj Yarışma Jürisi; Ozan Güven, Mehmet Acar, Engin Ertan

Kısa Metraj Yarışma Ön Jürisi; Korhan Bozkurt, Tülin Özen, Aslı Şahin'



CİHAN
<< Önceki Haber Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali beşinci kez izleyiciyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER