Ümit güreşçilerden Avrupa'da iki final


U23 Avrupa Ümitler Güreş Şampiyonası Bulgaristan'ın Rusçuk şehrinde grekoromen stil mücadeleleriyle başladı.

Bulgaristan'ın Rusçuk şehrindeki Bulstrad Arena'da yapılan şampiyonada bugün mindere çıkan dört Türk güreşçiden ikisi maçlarını kazanarak finale yükselirken bir güreşçimiz bronz madalya mücadelesi yapacak.

İLK FİNAL BURHAN AKBUDAK'TAN

Şampiyonada ilk final; güreşlere hızlı bir başlangıç yapan 80 kiloda Burhan Akbudak'tan geldi. Akbudak; ilk turda Azeri, çeyrek finalde Letonyalı güreşçileri teknik üstünlükle yenerek yarı finalde Macar Zolten Keri ile karşılaştı. Rakibi karşısında kontrollü bir mücadele sergileyen güreşçimiz ard arda aldığı puanlarla minderden 7-3 galip ayrılarak adını finale yazdırdı. Akbudak'ın finaldeki rakibi Gürcistan'dan Lasha Gobadze oldu.

YUNUS EMRE BAŞAR FİNALE YÜKSELDİ

Şampiyonada bir diğer final mücadelesini 71 kiloda Yunus Emre Başar yapacak. Başar; ilk turu bay geçtikten sonra, ikinci turda Moldovalı, çeyrek finalde de Belarus rakiplerini yendik ve yarı finalde Gürcü Ramaz Zoidze ile karşılaştı. Rakibi karşısında ilk devreyi 1-0 yenik kapatan güreşçimiz ikinci yarıda ard arda aldığı puanlarla bitime bir dakika 35 saniye kala minderden 9-1 teknik üstünlükle galip ayrılarak finale yükseldi. Başar'ın finaldeki rakibi Hırvat Antonio Kamenjasevic oldu.

Ş.YAKUP KILIÇ İYİ BAŞLADI DEVAMINI GETİREMEDİ

59 kiloda şampiyonaya iyi bir başlangıç yapan Şerif Yakup Kılıç, ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Moldovalı çeyrek finalde Belarus rakiplerini yendi ve yarı finalde Azerbaycan'dan Murad Mammadov ile mücadele etti. Ancak rakibi karşısında beklenen mücadeleyi sergileyemeyen Kılıç; minderden 7-2 yenik ayrılarak altın madalya şansını kaybetti. Kılıç akşam seansında bronz mücadelesi yapacak.

İ.SADULLAH YIĞCI ELENDİ

Bugün mindere çıkan son isim ise 98 kiloda İbrahim Sadullah Yığçı oldu. Yığcı ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Moldovalı rakibini yendi. Ancak çeyrek finalde Macar rakibine son saniyelerde verdiği puanlarla yenilerek altın şansını kaybeden Yığcı rakibinin finale çıkamaması üzerine şampiyonadan elendi.

Şampiyonada finaller bugün TSİ 19:00-21:00 arasında yapılacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Ümit güreşçilerden Avrupa'da iki final Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER