Ümit Özat: Ligde kalmak için herşeyimizi feda edeceğiz


Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat, takımının Süper Lig'de düşme hattında olmasında bir anormallik olduğunu söyledi. İyi bir takım olduklarını belirten genç hoca, ligde tutunmak için yarışı son haftaya kadar kovalayacaklarını ve bunu da başaracaklarına inandığını dile getirdi.

Türkiye Kupası D Grubu 6. ve son maçında Çaykur Rizespor ile sahası karla kaplı olduğu için Trabzon'da Ahmet Suat Özyazıcı Stadı'nda oynadıkları ve 1 - 0 kaybettikleri maçın ardından konuşan Ümit Özat, takımının performansından memnun olduğunu ifade etti. Özellikle 1998 doğumlu genç oyuncular Gökhan Akkan ve Ahmet Taner Çuvadar'ı öven genç teknik adam, şöyle konuştu:

"Çok mutluyum. Gökhan inanılmaz iyi performans sergiledi. Hakeza Ahmet de öyle. Özellikle bu açıdan çok mutluyum, Bugün 10-0 da yenilsek benim için çok önemi olmayan bir maç. Gökhan ve Ahmet adına çok sevindim. Kumaşı olan oyuncular. Onları ne yapıp yapıp biran önce takımla antrenmanlara alıp, gelişimlerini sağlamak ve biran önce Türk futboluna sunmayı düşünüyoruz. Belki içinde bulunduğumuz şartlardan dolayı bu kadar çabuk şans veremeyiz ama benim için çok önemli oldu. İnşaallah 2 futbolcuyu Türk futboluna kazandırmanın peşinde olacağız. Onun dışında hem oyuncularımı hem rakibi göstermiş oldukları mücadeleden dolayı tebrik ediyorum."

Süper Lig'deki konumlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ümit Özat, 3'ü deplasmanda üst üste Kayserispor, Galatasaray, Beşiktaş ve Osmanlıspor ile oynayacakları maçların önemine dikkat çekti. Bu 4 maçtan asgari 6 puan almaları halinde önlerinin çok daha açık olacağını kaydeden Özat, şöyle devam etti:

"Biz iyi bir takımız. Takım savunmamızda arızalarımız vardı. Bu takımın burada olmasında bir anormallik var. O anormallik sadece oyuna yansımamış, oyuncuların fizik gücüne de yansımış, oyuncuların birlikte oynamayışlarına da yansımış. Dolayısıyla o birlikteliği sağlarsak, ki Akhisar maçında o ışığı aldık, bu 15 günlük ara ve özellikle Beşiktaş maçının 17 Şubat'a atılması, Antalya'da kamp çalışmalarımızı biraz daha yoğunlaştırmak biraz daha tempoyu yükseltmek adına bize fayda sağlayacak.

İnşaallah şehir, bizler hep beraber kenetleneceğiz. Her şeyden önce onurlu mücadele vereceğiz. Bir takım düşebilir, kalkabilir. Belki de düşmenin en büyük adayı da olabilirsiniz ama onun da bir onuru olması lazım. Bir takım yener, yenilir ama mücadele etmemezlik yapamaz. Bu takım son haftaya kadar o yarışı kovalayacak ve inşallah ligde kalmak için herşeyimizi 7/24 feda edeceğiz. Bu fedâkarlığı yapacağız ve inşallah hep beraber bunu başaracağız."
CİHAN
<< Önceki Haber Ümit Özat: Ligde kalmak için herşeyimizi feda edeceğiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER