Ümitler Güreş Şampiyonası'nda kadınlar günü 2 altın ve 1 bronzla tamamladı


U23 Avrupa Ümitler Güreş Şampiyonası Bulgaristan'ın Rusçuk şehrinde kadınlar stil mücadeleleriyle devam ediyor.

Bulgaristan'ın Ruscuk şehrindeki Bulstrad Arena'da bugün mindere çıkan dört Türk güreşçiden ikisi altın madalya, biri ise bronz madalya kazandı. Bir güreşçimiz ise elendi.

AVUSTURYALI RAKİBİNİ YENEN BUSE TOSUN ALTIN MADALYANIN SAHİBİ OLDU

Bugün mindere çıkan 69 kiloda Büyükler Avrupa üçüncüsü Buse Tosun şampiyonada adeta fırtına gibi esti. Tosun, ilk turda Beyaz Rus, çeyrek finalde ise Romanyalı rakiplerini tuşla yendikten sonra, yarı finalde Rus rakibini de tuş ederek finale yükseldi.

Buse Tosun, finalde Avusturyalı Martina Kuenz ile verdiği altın madalya mücadelesini 8 - 5 kazanarak şampiyonayı altın madalya ile kapattı.

BİR ALTIN DA EVİN DEMİRHAN'DAN GELDİ

Finale yükselen bir diğer güreşçimiz ise 48 kiloda Evin Demirhan oldu. İlk turu bay geçen Demirhan, çeyrek finalde Rus, yarı finalde ise Beyaz Rus rakiplerini sayıyla yenerek adını finale yazdırdı.

Evin Demirhan, finalde Norveçli Silje Knutsen Kippernes karşısında iki yarıda da üstün bir müsabaka çıkardı ve minderden 6 - 0 galip ayrılarak altın madalyanın sahibi oldu.

BEDİHA GÜN'DEN BRONZ MADALYA

55 kiloda Bedia Gün ise büyük bir talihsizlik yaşadı. İlk turda Beyaz Rus rakibini yendikten sonra, çeyrek finalde Rus rakibine son saniyede yenilen Bediha Gün, repesaj maçı yaptı ve bu maçta Polonyalı rakibini yenerek bronz madalya mücadelesi yapmaya hak kazandı.

Bediha Gün, akşam seansında Macar Ramona Galambos ile bronz madalya mücadelesi için mindere çıktı. Büyük çekişmeye sahne olan mücadeleden 6 - 4 galip ayrılan Gün, bronz madalyanın sahibi oldu.

60 kiloda Cemile Unudan ise ilk maçında yenilerek şampiyonaya erken veda etti.

İKİNCİ DÖRT SIKLETTE RAKİPLER BELLİ OLDU

Bu arada kadınlarda yarın ikinci dört sıklet olan 53, 58, 63 ve 75 kilolarda dört güreşçimiz daha mindere çıkacak.

53 kiloda Fikriye Gök ilk turu bay geçti. Gök, ikinci turda ise Azerbaycan'dan Leyla Gurbanova ile Romanya'dan Simona Pricob eşleşmesinden turu geçen güreşçi ile karşı karşıya gelecek.

58 kiloda mindere çıkacak olan Derya Bayhan, ilk turu bay geçti. Bayhan, ikinci turda ise Norveç'ten Ronja Marlen Bura ile bir üst tura çıkmak için mücadele edecek.

63 kiloda ülkemizi temsil edecek olan Aslı Tuğcu, ilk maçını ev sahibi Bulgaristan'dan Sofiya Hristova Georgieva ile yapacak.

Kadınlar ağır sıklet olan 75 kiloda ise Kıymet Koçyiğit temsil edecek. Koçyiğit, ilk turu bay geçerken, ikinci turda ise yine ev sahibi Bulgaristan'dan Gabriela Georgieva Peycheva ile bir üst tur için mücadele edecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Ümitler Güreş Şampiyonası'nda kadınlar günü 2 altın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER