Umurbey, meydana kavuşuyor


Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle Gemlik Belediyesi tarafından yapılacak Umurbey Meydan Projesi kapsamında kamulaştırılan 2 katlı binanın yakımı yapıldı.

2 katlı binanın yıkımını izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu yaz tarihi mahallenin çehresinin tamamen değişeceğini söyledi. Umurbey'in daha önce belde olduğunu ve burada bir belediye bulunduğunu hatırlatan Altepe, yıllardır bekleyen hizmetlerin ise ancak şimdi gelmeye başladığını anlattı.

Umurbey'e artık hem Gemlik Belediyesi, hem de Büyükşehir Belediyesi'nin gücünün yansıdığını aktaran Altepe, "Yıllardır yapılamayan altyapı şimdi yapılıyor. Tarihi eserlere şimdi sahip çıkılıyor, milyonlarca liralık spor tesisleri Umurbey'e kazandırılıyor. Atatepe'de olduğu gibi önümüz açıldıkça Gemlik'e yatırım yapıyoruz. Yeter ki birlikte işbirliği içinde çalışalım. İşte bir taraftan Gemlik Belediyemiz meydan projesini yapıyor. Bir taraftan da biz cami çevre düzenleme ve meydandaki binalarda cephe sağlıklaştırma çalışmaları yapıyoruz. Rahmetli Celal Bayar'ın şanına yakışır Umurbey inşallah 2-3 ay içinde çok daha güzel bir çehreye kavuşacak." diye konuştu.

Gemlik Başkanı Refik Yılmaz ise yaklaşık 600 yıllık geçmişi olan tarihi Umurbey Mahallesi'ne Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle güzel bir meydan projesi kazandıracaklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi cephe sağlıklaştırma çalışmalarıyla birlikte tarihi mahallenin turizm değerinin daha da artacağını dile getiren Yılmaz, destekleri nedeniyle Altepe'ye teşekkür etti.

CİHAN
<< Önceki Haber Umurbey, meydana kavuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER