“Umut Işığım Okuma Salonları” kitabı okurlara tanıtıldı

“Umut Işığım Okuma Salonları” kitabının tanıtım programında davetliler salonu tıklım tıklım doldurdu.

“Umut Işığım Okuma Salonları” kitabı okurlara tanıtıldı

Mersin Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Mersin-Der) bünyesinde faaliyet gösteren Ufuk Okuma Salonlarında yaşanan gerçek hayat hikâyelerinin yer aldığı Umut Işığım Okuma Salonları isimli kitabın tanıtım programı düzenlendi.

Mersin Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen tanıtım programında davetliler salonu tıklım tıklım doldurdu. Programda okuma salonları tarafından çıkarılan ilk kitap olma özelliği taşıyan “Umut Işığım Okuma Salonları” kitabından hikâyeler okundu. Okunan hikâyeler katılımcıları bazen duygulandılar bazen de heyecanlandırdı. Gerçek hayattan kesitlerin sunulduğu kitapta 30 hikâye yer alıyor.

Kitabın yayın heyetinde yer alan ve aynı zamanda Ufuk Okuma Salonları Genel Koordinatörlüğü görevini yürüten Emrah Değirmenci, sözlerine katılımcılara kendilerini böyle güzel bir günde yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederek başladı. Kitabın Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıdığını ifade eden Değirmenci, kitabın 9 aylık çok yoğun ve yorucu bir çalışmanın ürünü olduğunu belirtti.



Değirmenci sözlerine şöyle devam etti: “Bu kitapta her türlü sıkıntıya, imkânsızlıklara ve diğer birçok probleme rağmen yapılmaya çalışılan destansı bir hizmeti ve okuma salonlarında vesile olunan güzellikleri ve değişen hayat hikâyelerini okuyacaksınız. Gençlere umut ışığı olabilmek için birçok fedakârlığın yapıldığı yerler olan okuma salonlarında yaşanan bu hikâyeler tarihe tanıklık edilmesine imkân sağlamak amacıyla kaleme alındı.”

Değirmenci sözlerini şöyle tamamladı: “Hak adına yapılanları, vesile olunan güzellikleri sizlerle paylaşıp okuma salonlarının açılmasına vesile olan hayırsever iş adamlarımızı ve gönüllü bağışçılarımızı buralardaki yeşeren umutlardan haberdar etmek istedik. Yaşanan birebir gerçek hayat hikâyelerinden oluşan bu kitapta kocaman yürekli minik öğrencilerimizin, saygıdeğer velilerimizin, hedefi Allah rızasından, peygamber aşkından, vatan ve millet sevdasından başka bir şey olmayan fedakâr öğretmenlerimizin gayretleri ile değişen hayatların hikâyelerini okuyacaksınız.”

Programda Ufuk Okuma Salonları öğrencilerinin okuduğu şiir, ilahi ve türküler katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Öğrencilerin performansları esnasında katılımcıların duygulandığı görüldü.

Okuma salonları adına öğrencilere hediyeler takdim eden Mersin Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Mersin-Der) başkanı Şahin Mirici katılımcılara gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti. Kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere de katkı sağlayanlara da çok teşekkür etti. Yönetim kurulu olarak 300 adet kitap satın alarak destek sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Programın sonunda kitap katılımcıların beğenisine sunuldu. Kitap katılımcılar tarafından tam not aldı. Program esnasında 2000 civarında satılan Umut Işığım’ın toplu siparişlerle satışının bu hafta 3500 civarında olacağı öngörülüyor.
<< Önceki Haber “Umut Işığım Okuma Salonları” kitabı okurlara... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER