Umut Oran: Devlet içine çöreklenmiş çeteler var


İSTANBUL (CİHAN)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Umut Oran, devlet içerisine çöreklenmiş çetelerin sürekli sahte belge ürettiğini söyledi. Oran, "Bu çetenin bir eli iş dünyasında, bir eli medyada, bir eli Milli İstihbarat Teşkilatı'nda, bir güvenlikte. Bunlar sürekli olarak izliyorlar, dinliyorlar, fişliyorlar sahte belge üretiyorlar." dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Perşembe Sohbetleri' programına Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Lois Ayala'nın yanı sıra, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, il yönetim kurulu üyeleri, milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları ve parti üyeleri katıldı. Programda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, iktidar partisinin yeni kumpaslar üretme çabasında olduğunu ifade etti. CHP'nin iktidara en yakın alternatif bir parti olduğunu belirten Umut Oran, "iktidar partisi yeni kumpaslar, yeni senaryolar üretme çabasında. Ve son bir aydır sistemli bir şekilde hem partimize hem de partimizin genel başkanına, hem milletvekillerine büyük bir saldırı var. Hem şahsıma büyük bir saldırı var. Bunların tabi ki baktığınız zaman genelinde devlet içinde çöreklenmiş bir çete var aslında. Bu çetenin bir eli iş dünyasında, bir eli medyada, bir eli Milli İstihbarat Teşkilatı'nda, bir güvenlikte. Bunlar sürekli olarak izliyorlar, dinliyorlar, fişliyorlar sahte belge üretiyorlar. Ve bunları da kendi çamur medyalarında kara propaganda aracı olarak kullanıyorlar. Bu iftiralarla ilgili hukuki süreci başlattık. Elimizdeki bu iftiralara karşı ortaya koyduğumuz belgelerle bunu çökerttik, yüzlerine çarptık adeta. Bu olaylar olur olmaz Sosyalist Entarnasyonel Genel Başkanı Yorgo Papandreu Türkiye'ye geldi. Özellikle bu konuda genel başkanımızla bir konuşma yaptı. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi'nin sonuna kadar yanında ve dayanışma içerisinde olduğunu ifade etti. Ve Genel Sekreter Lois Ayala bugün bunun için buradadır. " diye konuştu.

Oran, Başbakan Davutoğlu ve Dışişleri bakanlığından görüşme talep ettiklerini ancak buna olumlu bir cevap almadıklarını söyledi.

'TÜRKİYE DEMOKRASİ AÇIĞI VAR'

Programda konuk olarak katılan Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Lois Ayala ise Türkiye'de demokrasi açığının olduğunu belirtti. Ayola, "Türkiye'yi şu anda kim Avrupa'da görüyor ve görmek istiyor? Soru olarak önümüzde duruyor. Halbuki Avrupa böyle kurulmamıştı. Ortak gelecek ve ortak kurumlar zerine kurulmuştu. Şu anda Türkiye seçim döneminde CHP2ye bir takım saldırılar var. Bir takım karalamalarla karşı karşıya. Bunlar bizim gerçek demokratik Avrupa'da görmek istemediğimiz şeyler. Görmememiz gereken şeyler. Demokrasi demokrasi olmalıdır. Elbette de Türkiye de demokrasinde açıklar var. Bu konuda konu da gerçekten çalışmaya devam etmekteyiz." şeklinde konuştu.

CHP 17 ARALIK MÜCADELESİ VERİYOR

CHP'nin Türkiye'de 17 Aralık mücadelesi verdiğini söyleyen Ayola, " O yüzden ben bu seçim döneminde ben sosyal demokratlar olarak bizlerin değerleri ve ilklerini hatırlatmak istiyorum. Seçim zamanları yanı zamanda sınav zamanlarıdır. Böyle dönemlerde neye inanıyoruz neyi başarmak istiyoruz bu gerçekten çok önemli olacak. Bizler sosyal enternasyonaller olarak CHP'yi 3 ay boyunca yakından takip edeceğiz ve yanında olacağız. Bu demokrasi mücadelesinin açıklarını kapatmak sizin mücadelenizle olacak. Çünkü burada çok önemli bir 17 Aralık mücadelesi Var. Ve başarısız olmamalıyız bu mücadelelerden sonra." İfadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Umut Oran: Devlet içine çöreklenmiş çeteler var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER