Umut ve barışın mesajı sahnede

Dünyanın dört bir yanından gençler Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nde (IFLC) sahneye çıktı. Öğrenciler 17'nci kez düzenlenen IFLC'de Romanya'da izleyenlerden tam not aldı. Sahne performanslarıyla görsel ziyafet sunan öğrenciler, sanat diliyle insanları iyilik, hoşgörü ve barışa davet etti.

SHABER3.COM

NECDET ÇELİK | BÜKREŞ- Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC) için dört kıtadan gelerek Romanya'nın başşehri Bükreş'te buluşan 130 öğrenci, göz kamaştıran performanslar eşliğinde dünyaya umut ve barış mesajı verdi. 

Konuklar salondan daha iyi bir dünyayı kurabilme umutları yeşermiş olarak ayrıldı.

17’NCİ ULUSLARARASI DİL VE  KÜLTÜR FESTİVALİ ROMANYA’DA “PERDE” DEDİ

17 yıldır dünyanın dört bir yanından gençler dil ve kültür festivali organizasyonuyla bir araya geliyor. Sahne performanslarıyla görsel ziyafet sunuyor, sanat diliyle insanları iyilik, hoşgörü ve barışa çağırıyor.

2019 yılının ilk programı Bükreş’te gerçekleşti. 15 farklı ülkeden gelen öğrencilerin, kısa zaman içinde pekiştirip ortaya koydukları performans parmak ısırttı. 

Öğrenciler kendi dilinde şarkı söylerken, bir yandan karma dans projeleriyle farklılıkların birliği temasını işlediler. 

Ev sahibi Romanya’nın farklı yörelerinden derlenmiş danslardan oluşan potbori, büyük beğeni topladı.

YABANCI ÖĞRENCİLER, ROMENCE ŞARKI SÖYLEDİ

Konuk öğrencilerden oluşan koronun popüler bir Romen şarkısını seslendirmesi konuklardan büyük alkış aldı.

Zaman tünelinde yolculuğa çıkan öğrenciler, son 100 yılda kendi dönemine damga vurmuş şarkıları seslendirdi. Ekranda beliren grafikler, konuklara nostalji yaşattı. Bu yılki gösteride, şarkı performanslarının danslarla yoğrularak görsel zenginlik kazandığı görüldü. 
 
CEM KARACA’DAN “OH BE!” ŞARKISI

Programda, evlatlık verildiği ailenin dışlayıp akıl hastanesine yatırdığı bir kızın, ileriki yıllarda gösterdiği azim ve gayretle aynı hastaneye müdür oluşunu anlatan yaşanmış bir hikaye, müzikal tadında sunuldu.

Programda Romanyalı iki öğrenci, Cem Karaca’nın "Oh Be!" isimli şarkısını da başarıyla seslendirdi.

Baştan sona coşku içinde geçen gösteri, her zamanki gibi ‘Yeni Bir Dünya’ adlı şarkının topluca söylenmesiyle sona erdi.

ÖĞRENCİLERİN VERDİĞİ MESAJ 

Öğrencilerin sahne performanslarıyla verdiği mesaj, konuklarca hoşnutlukla karşılandı. 

Kültür Bakanlığı müsteşar yardımcısı İrina Cajal, öğrencileri ‘’Nefretten uzak, birlik ve hoşgörü içinde yaşamak gerektiğini bize öğrettiler.’’ sözleriyle övdü. 

Program için 500 kilometre uzaktan gelen şef-komiser Paraschieva Mihaltan mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi: ‘’Hep beraber daha iyi bir dünya kurabileceğimize daha da inanmış olarak geri dönüyorum.’’

SONRAKİ DURAK ABD

Avukat Alina Cojocaru ise, ilk kez katıldığı festivali oldukça başarılı buldu. 

Dünyada yaşanan problemlere karşı el ele verilmesi gerektiğini kaydeden Cojocaru, öğrencileri kendini aşan performansları için kutladı.

Hafta sonu Transilvanya bölgesini gezecek olan öğrenciler, daha sonra ülkeden ayrılacak. "Dünyanın Renkleri" sloganı ile düzenlenen festivalin bir sonraki durağı Amerika olacak.

<< Önceki Haber Umut ve barışın mesajı sahnede Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER