Üniversite kürsüsünden üfüren Berat çuvalladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gaziantep'teki Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada verdiği örneklerle alay konusu oldu.

Üniversite kürsüsünden üfüren Berat çuvalladı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Akademik yılı açılışında konuşan Damat Berat Albayrak, "Hasbıhal ettiğim ortamlarda en çok altını çizdiğim hususlardan birinden bahsetmek istiyorum. Günümüzün en zor imtihanı. Bilgiye ulaşmak bir o kadar kolay bir o kadar zor. Toplumların bireylerin ne kadar manipule edildiğini görüyoruz... Kolay oluşunun nedeni şu; artık bir düğmeye basıyoruz ve bilgiye ulaşıyoruz. Google'dan çok hızlı bir şekilde bilgiye ulaşma kapasitesine eriştik ama bir o kadar da zor. Nedeni, son yıllarda farklı iletişim kanalları üzerinden özellikle de bazı ülkeleri etkilemeye yönelik farklı kaygı ve korkular üzerinden olaylarla karşı karşıyayız. Gençlik en enerjik ve saldırıya açık bir grup. Özellikle siz gençlerin dik duruşunuza zarar verilmesine müsaade etmemeniz gerekiyor " dedi.

Anlattıklarıyla aslında 3 yılı aşkın süredir Ak Trollerin yaptığı dezenformasyonu anlatan Albayrak, sosyal medyada yoğun eleştiri aldı. Havuz medyasında ballandıra ballandıra anlatılan açılış konuşmasının şöyle devam etti. "500 yıl öncesi.. İlim Fizan'da bile olsa.. Değil mi? Fizan, Kuzey Afrika'da bir şehir. Fas'ta veya Cezayir'de. Tarih hocaları daha iyi bilir. Gideceğiz. Fizan'da bir kütüphane var. O kütüphanede bir kitap var."

Bu konuşmadaki bir çok hata ise sosyal medyada alay konusu oldu.

Hataları sıralayalım.

1. "İlim Fizan'da da olsa.." diye bir söz bulunmuyor. "İlim Çin'de de olsa..." diye başlayan bir Hadis-i Şerif bulunuyor.
2. Fizan, Fas ya da Cezayir'de değil Libya topraklarında.
3. Fizan'ın yerinin tespitinin havale edileceği grup tarih hocaları değil, olsa olsa coğrafya hocaları olur.

Konuşmasında sık sık Google'dan arama yaparak bilgiye hızlıca erişilebildiğini anlatan Berat Albayrak'ın hiç bir araştırma yapmadan kürseye çıkması sonucu böyle bir tablo ortaya çıktı.





Ne diyelim... 

Ted Talks'ta bir konuşma yapıyor edasıyla sahneye çıkıp hazırlıksız üfürmeye başlayınca böyle potlar kırılabiliyor.

İşin kötüsü, mail hesabı hacklendiği için fazlasıyla itibar kaybeden Berat Albayrak'ın böyle giderse promtersız konuşmasına Saray'dan yasak gelebilir...

<< Önceki Haber Üniversite kürsüsünden üfüren Berat çuvalladı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER