Üniversite öğrencileri 'Hak Hukuk Günleri' etkinliği düzenledi


Turgut Özal Üniversitesi (TOÜ) Hukuk Fakültesi'nde faaliyet gösteren Hukuk ve Aksiyon Kulübü, 'Hak Hukuk Günleri' etkinliğinin 2'ncisini hukukçuların katılımıyla düzenledi.

Etkinliğin açılışında konuşan TOÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Sacit Adalı, "Adalet adil olma eşitlik var fakat esas hukuk kavramı çok şeyi barındırıyor. Hukukun üstünlüğü eğer mutlu olmak demekse hem bugünden hem yarından insanın emin olması demektir. Klasik tabirle, kapımız çalındığında kapıyı çalanın sütçü ya da ekmekçi olduğunu bilmemizdir." ifadelerini kullandı. Adalı konuşmasının ardından adalet tokmağıyla 'Hak Hukuk Günleri' etkinliğinin açılışını yaptı.

Hak hukuk Günleri'nin ilk konuşmasını eski Yargıtay Başkanı Ali Alkan yaptı. Alkan, adaletin vaktinde tecelli etmesiyle ilgili konuştu. Etkinliğin son gününde 'Kriminoloji' başlıklı panelde, Adli Tıp Enstitüsü eski Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, Suç Psikolojisi Uzmanı Arkın Gelişin ve Emekli Emniyet Müdürü Mesut Demirbilek birer konuşma yaptılar. Demirbilek, olay yeri incelemenin önemine vurgu yaparken "Deliller sayesinde hak ve hukuk anlamını bulur." dedi. Suç araştırmaları alanında yaptıkları çalışmalar sonucunda Olay Yeri İnceleme biriminin kurulduğunu aktardı. Prof. Atasoy ise, hiçbir cinayetin kusursuz olmadığına dair sunumunda cinayetlerin sahnelenmesinin önemine dikkat çekti. Atasoy, "Cinayetlerin yüzde 8'i sahneleniyor. Ve bu sahneleme de gün geçtikçe artıyor." ifadesini kullandı.

Gündüz panellerle süren etkinlik, akşam saatlerinde ise açık hava sineması ile davem etti. TOÜ Kampüsü'ne kurulan açık hava sinemasında Yeşilçam'ın unutulmaz filmlerinden 'Neşeli Günler' ile Mahsun Kırmızıgül'ün 'Mucize filmi' öğrencilerle buluşturuldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Üniversite öğrencileri 'Hak Hukuk Günleri' etkinliği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER