Üniversite öğrencilerine organ bağışının önemi anlatıldı


Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Nevşehir Devlet Hastanesi Doku ve Organ Nakli Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen seminerde, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde okuyan öğrencilere organ bağışının önemi anlatıldı.

'Organ Bağışla Hayat Kurtar' konulu seminere Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, akademik ve idari personeller, üniversitenin çeşitli bölümlerinde okuyan öğrenciler katıldı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde 'beyin ölümü nedir?' konusunu Beyin Ölümü Tesbit Kurulu Sorumlu Hekimi ve Nevşehir Devlet Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Akif Yazar anlattı.

Organ bağışının önemi, tanımı, kanundaki yeri, yapılacağı yerler, organ bağışı kartı, ülkemizin organ bağışındaki yeri, hangi durumda organ bağışının yapılıp yapılmayacağı gibi konuları içeren sunum, Doku ve Organ Nakli Koordinatörü Hemşire Şenay Karakuş Taşkın tarafından anlatıldı. Nevşehir'de yaşayan daha önce organ bağışı ile karaciğer nakli olarak yeniden hayata tutunan Z.C. adlı 38 yaşındaki kadın hasta da başından geçen süreci öğrencilere anlattı. CİHAN
<< Önceki Haber Üniversite öğrencilerine organ bağışının önemi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER