Üniversitede engelsiz kampüs alanı kuruldu

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Ocak 4 2016
Kırıkkale Üniversitesi tarafından 'Engelsiz Kampüs Projesi' başlatıldı.
Kırıkkale Üniversitesi tarafından 'Engelsiz Kampüs Projesi' başlatıldı.

Kırıkkale Üniversitesi olarak, insan haklarına saygılı, nitelikli eğitim ve özgün araştırmalarında kaliteyi sürekli iyileştiren; bilimsel faaliyetleri ve topluma hizmeti ile çalışmaya devam ettiklerini açıklayan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, üniversitenin engelli bireylerin eğitim ile öğretim faaliyetlerini kolaylıkla sürdürebilmeleri için çok titiz bir çalışmaya imza attığını söyledi.

Engelsiz bir kampüs için 2015 yılı için yaklaşık olarak 750 bin lira yatırım yaptıklarını açıklayan Yıldız, şunları kaydetti: "Ülkemizde engelli öğrencilerimizin eğitim ile öğretim hayatını kolaylaştırma hususunda örnek bir üniversite durumuna geldik. Engelli öğrencilerin talepleri doğrultusunda, dış ve iç mekanlarda hissedilebilir yüzeyler, engelli otoparkları, kabartma yönlendirme levhaları, tüm binalarda acil çağrı butonlarının olduğu engelli lavabo düzenlemeleri, engelli kaydırmaz bantlar, küpeştelerde kat uyaran kabartmalı uyarıcılar, kabartmalı kampüs vaziyet plan haritası, kabartma asansör kullanım talimatları, asansörlerde sesli uyarı sistemleri, akülü sandalye şarj istasyonu, rampalar ve lift kaldıraçlar yer almaktadır.

Özellikle lift ve kaldıraç uygulamaları ile tüm bina içlerinde kot farklılıklarından oluşan ulaşım sorunları tamamen ortadan kaldırıldı. Tekerlekli sandalyeli öğrenciler, misafirler için bina içleri ulaşılabilir bir duruma getirildi. Böylece, engelli öğrencilerimiz dersliklerine, yemekhane ve kafeteryalara rahatlıkla ulaşabilecekler. Üniversite kampüs girişine yerleştirilen kabartmalı vaziyet planı sayesinde ise görme engelli öğrenciler kampüs içinde gidecekleri noktaları rahatlıkla tespit edebilecekler."

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yıldız, şu ifadeleri kullandı: "Tüm engel gruplarına yönelik tasarlanan bina içi navigasyon yazılımı Fen Edebiyat Fakültesi binasında kullanılmaya başlandı. Akıllı cep telefonları ile kullanabilen bu sistem sayesinde engelli birey

Bu haberler de ilginizi çekebilir