Üniversitede polis müdahalesi!

Eskişehir'de karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında dün başlayan gerginlik, bugün artarak sürdü.

Üniversitede polis müdahalesi!

Kampüste barikat kuran bir grup öğrenci, polisin uyarılarına rağmen dağılmadı. Öğrenciler barikat kurup taş atmaya başlayınca çevik kuvvet polisleri TOMA'lı ve biber gazlı müdahalede bulundu.

Bugün öğlen saatlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Meşelik Kampüsü'ndeki öğrenci kafeteryası önünde toplanan 30 kadar öğrenci, dün kafeterya önünde bir arkadaşlarına ülkücü öğrenci gruptakilerin bıçak çektiğini öne sürdü. Basın açıklaması yaparak bıçak çekme olayına tepki gösteren öğrenciler, daha sonra kiraladıkları bir otobüse binerek Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ne gitti.

Yunus Emre Kampüsü önünde kendilerini bekleyen yaklaşık 20 kişilik grupla birleşen öğrenciler, burada 1 Mayıs ile ilgili sloganlar attı. Gruptakiler daha sonra yaklaşık 200 metre mesafede bulunan kampüs dışındaki Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Öğrenci İşleri binasının önünde kurdukları stantta kitap ve gül dağıtan Anadolu Gençlik Derneği üyelerinin olduğu yere doğru yürüyüşe geçti. Anadolu Gençlik Derneği üyelerine yönelik sloganlar atarak yürüyen grubun önünü TOMA araçlı çevik kuvvet polisleri kesti.

Öğrenciler polisin uyarılarına rağmen dağılmadı. Öğrenciler taş atmaya başlayınca çevik kuvvet polisleri biber gazlı müdahalede bulundu. Öğrenciler Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü içerisine kaçtı ve polislere taş atmaya devam etti. Atılan taşlardan biri bir basın mensubunun elindeki kameraya isabet etti. Kamerada hasar oluştu.
Öğrenciler kampüs içerisinde çöp varillerini yere devirerek barikat oluşturdu. Çevik kuvvet polisleri 2 TOMA aracıyla birlikte kampüse girdi. Öğrenciler polislere buradan taş yağdırdı, havai fişek ve sapanlarla bilye attı.

DÖVÜLEN ÖĞRENCİ YARALANDI

Eylemci öğrenciler yanlarından geçerken tartıştıkları Yunus Emre Kampüsü'nde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan ESOGÜ Mimarlık Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencisi Sait Osmanoğu'na saldırdı. Eylemciler, kovalayarak yakaladıkları ve polıslerin gözleri önünde dövdükleri Osmanoğlu'nu TOMA aracının gelmesi üzerine bırakıp kaçtı. Yaralı öğrenciye ilk müdahaleyi polisler yaptı. Sait Osmanoğlu daha sonra çağırılan ambulansla Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Polislerin kovaladığı öğrenciler kilitli olan Yunus Emre Kampüsü Cuma Kapısı'nın zincirini kopararak dışarı kaçtı. Öğrenciler girdikleri ara sokaklarda dağıldı. Polisler ise bölgedeki önlemlerini sürdürdü.

DHA
<< Önceki Haber Üniversitede polis müdahalesi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER