Üniversiteden kişiye özel Yard. Doç. ilanı

Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Yardımcı Doçent kadrosu için verilen ilanda, Yeni Şafak yazarı "Fatma Karabıyık Barbarosoğlu üzerine çalışmış olma" şartını getirdi.

Üniversiteden kişiye özel Yard. Doç. ilanı

Özgür Düşünce'de yer alan habere göre Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Yardımcı Doçent kadrosu için verilen ilanda, Yeni Şafak yazarı "Fatma Karabıyık Barbarosoğlu üzerine çalışmış olma" şartı getirildi.

Bu durum, bir kişi için verilen "nokta atışı" bir ilan olduğu ihtimalini akıllara getirdi.

İLAN KRİTERLERİNE UYAN KAÇ KİŞİ VAR

Üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı için açtığı "Yardımcı Doçentlik" kadrosu için verdiği ilanda kriterler şöyle sıralanmış:

"Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu lisans mezunu olmak. Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak. Fatma Karabıyık Barbarosoğlu üzerine çalışmış olmak."

YÖK'ün sitesi üzerinden yapılan küçük bir araştırmada, Yeni Şafak yazarı Barbarosoğlu üzerine yüksek lisans ve doktora çalışması yapan sadece 9 kişi olduğu görülüyor. Bunların da sekizinin ya kriterlere uymadığı, ya da yüksek lisansı daha yeni bitirdiği için "Yardımcı Doçent"kadrosuna alınma ihtimalinin "çok zor" olduğu görülüyor.

Geriye ise sadece ilanı veren Aksaray Üniversitesi'nde doktora öğrencisi olan Y.E. kalıyor.




ÖzgürDüşünce

<< Önceki Haber Üniversiteden kişiye özel Yard. Doç. ilanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER